Mineralfit.cz

Dieta přímo od moře - Řecko

Kateřina Řehořová

Řekové jsou známí svým pevným zdravím - hlavním důvodem je strava. Jediným tukem, používaným v Řecku k přípravě pokrmů, je totiž olivový olej. I samotné olivy najdete v zeleninových salátech, které se konzumují vždy před hlavním jídlem.

Chut řeckých tradičních jídel je dána přípravou. Většina pokrmů je zhotovena na čistém, panenském olivovém oleji. Řecká kuchyně je provoněná kořením - oreganem, tymiánem, mátou či anýzem. Jídlo ozdobuje každý řecký všední den. Je jen na vás, kam se za řeckou kuchyní vydáte. Linii si udržíte díky našim radám. Překvapivě i v Řecku existují pokrmy, kterým je lepší se vyhýbat.

Řecká dieta Dovolená - zrádná kalorická past

V Řecku se zásadně vyhýbejte těmto pokrmům:

 

gyros bifteky (kuličky z mletého masa) moussaka zelný salát (příprava není vůbec dietní) hranolky černé olivy

Dietní řecké pokrmy:

 

vepřové filety připravené na grilu jehněčí filety připravené na grilu saláty s malým množstvím oleje tsatsiki (jogurt s česnekem) zelené olivy Nabízí se otázka, proč černé olivy ne a zelené ano? Je to prosté, zelené olivy mají méně kalorií, proto jsou vhodnější variantou.

Pokud se obáváte, že z dovolené v Řecku přijedete o několik kilogramů těžší, vezměte si sebou minerální detoxikační kúru Hollywood Mineral Fit Slim, která vás zbaví škodlivých nebo těžko stravitelný látek místních specialit a zároveň vás bude chránit před ztloustnutím.
 

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.