Mineralfit.cz

Cviky pro posílení a zpevnění paží

Kateřina Řehořová

Trápí vás ochablé paže a povislá kůže na nich? I tento problém se dá vhodným cvičením vyřešit. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

Dokonalé paže díky sportu

Nemusíte se bát, že když začnete cvičit, tak budete mít ruce samý sval. Ženské tělo je přizpůsobivé a pomaleji nabírá svalovou hmotu, což je v tomto případě jistá výhoda. Chtete-li zpevnit ruce, vyzkoušejte squash - spálíte až 2100 kJ za hodinu. Vyzkoušet můžete také plavání (při rychlém plavání spálíme za hodinu až 1400 kJ), nordic walking (1300 kJ za hodinu) a nebo volejbal (700 až 1400 kJ za hodinu).

Dokonalé paže díky PET lahvím

Pokud nejste ten typ, který by rád navštěvoval posilovnu, nevadí. Dokonalých paží můžete docílit i v domácích podmínkách. Postačí PET láhve naplněné vodou. Zpočátku zvolte menší láhve (o objemu 0,3 litru), s postupem času můžete jejich objem zvyšovat. Vždy dodržujte 3 až 4 série při jednom cviku, počet opakování by měl být alespoň 12. Důležité je také závěrečné protažení, na něj rozhodně nezapomínejte.

Cviky pro dokonalé paže Cvik číslo 1

Postavíme se na cvičební podložku a mírně rozkročíme nohy (do šíře ramen). Zpevníme celé tělo a plynule zvedáme PET láhve směrem nahoru a dolů. Při zvedání PET láhve vždy vydechujeme. Opakujeme pětkrát.

Cvik číslo 2

Stejně jako u předchozího cviku se postavíme na podložku do stoje rozkročného. Ruce máme podél těla. Pomalu kroužíme rameny - nejprve dozadu (12 až 15 opakování), poté směrem dopředu. Při pohybu nahoru by měl následovat výdech. Opakujeme třikrát.

Cvik číslo 3

Posadíme se rovně na židli a rukama zvedáme PET láhev nad hlavu. Zpevníme břicho, vytáhneme se z pasu a pomalu silou pouštíme PET láhev za záda až do nejspodnější polohy. Poté láhev opětovně zdviháme nad hlavu. Při zvedání láhve vydechujeme. Tento cvik je vhodný k procvičení tricepsů.

Hodnocení: 4.0

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.