Mineralfit.cz

Císařský řez

Kateřina Řehořová
Císařský řez je u nás nejčastějším operačním porodem. Provádí se z důvodu ohrožení zdraví matky či dítěte a mnohdy je jedinou možností, jak zachránit jejich život. Již po pěti dnech může být maminka s dítětem propuštěna domů.
Kdy je nutné císařský řez provést při nesprávně uloženém lůžku
některá z vážných onemocnění matky (těžká cukrovka apod.) vícečetné těhotenství při komplikacích v průběhu porodu, kdy je císařský řez nutný pro záchranu života dítěte Průběh operace Operace trvá asi jednu hodinu, je však nutné, aby bylo dítě porozeno v průběhu pěti minut. Při operaci se chirurgicky otevře břišní stěna a děloha, po porodu je odstraněna placenta a tzv. porodní kanál je uměle rozšířen, aby šestinedělí probíhalo stějně jako při normálním porodu.
Možné komplikace císařského řezu komplikace vyplývající z použití narkózy: problémy s krevním oběhem, ztráta krve, infekce komplikace u dítěte: útlum dýchání dítěte vlivem narkózy matky, problémy dýchání dítěte vlivem nevytlačení plodové vody z plic dítěte, jak se děje při normálním porodu Dnes jsou vzhledem k možnostem provedení narkózy tato rizika velmi malá.


Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.