Mineralfit.cz

Chcete odstranit staré tetování?

Kateřina Řehořová

Udělali jste chybu a rádi byste ji napravili, nebo se vám zhotovená tetováž prostě nelíbí? Přečtěte si článek, ve kterém najdete několik tipů na její odstranění.

Pro každého je vhodná jiná metoda

Všechny metody odstranění či předělání mají své klady i zápory a před výběrem jedné z nich je vždy vyžadována konzultace s odborníkem. Ten určí, která z nich je pro vás nejvhodnější a následně vám sdělí, s jakým výsledkem můžete počítat. Někdy je odstranění tetování úplné, ale v některých případech se tetováž zcela odstranit nedá. Může to být způsobeno mnoha faktory, jejichž vlastnost každému toto přání splnit nemůže.

Jedná se především o velikost vytetovaného motivu, použití barev, stáří tetování a profesionálního nebo amatérského výkonu. Nejlépe se odstraňuje barva černá a modrá. Nejhůře žlutá a červená, po nich mohou zůstat více či méně patrné obrysy obrázku. U některých motivů je možné i chirurgické odstranění. Tetováž se vyřízne a následně se postižené místo zašije.

Vybrousit, přetetovat nebo použít laser?

Vybrušování tetování je bolestivé, je nutné použít anestetika. Kůže se nejprve rozbrušuje a poté se přistoupí na samotné vybrušování vrchní vrstvy pokožky, aby se dosáhlo úplného odstranění. Po tomto zákroku ale většinou zůstávají jizvy a kůže se hojí delší dobu.

Laser je v estetické dermatologii nejvíce využívaný nástroj pro odstranění tetováže, málokdy po něm zůstávají jizvy. Tato metoda je z hlediska efektivity asi nejvhodnější. Je ale třeba navštívit kliniku několikrát po sobě, a to v intervalech několika týdnů. Pokožka je po ošetření laserem narušená a k regeneraci potřebuje delší dobu. K celkovému odstranění je zapotřebí v průměru tří návštěv. Ty se ale odvíjí od velikosti motivu a způsobu vytvoření.

Někteří spíše než na odstranění, vsadí na přetetování, kterému se říká Cover-up. V profesionálních tetovacích salónech je možné staré tetování nahradit novým za použití většího a tmavšího motivu. Tato metoda je ale nejméně vhodná. V případě potřeby úplného odstranění tetování bude výsledek neuspokojivý. Čím více barvy se použije, tím se zvyšuje nepravděpodobnost celkového zahlazení.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.