Mineralfit.cz

Baden-Baden – pohádkové lázně

Kateřina Řehořová

Lázně Baden-Baden působí spíše jako pohádkový zámecký komplex než jako místo léčby různých onemocnění. Léčivých účinků zdejších pramenů si byli vědomí už Keltové, ale první lázně zde založili Římané.

Kde najdete lázně Baden-Baden

Baden-Baden jsou jedny z nejvýznamnějších lázeňských měst v Evropě. Leží nedaleko německého Stuttgartu (asi 70 km západně).

Historie Baden-Badenu

Kvůli přítomnosti horkých solných pramenů zde první lázně postavili už Římané. V 1. století tady založili lázeňské město, po celém obvodu obehnané hradbami. O dvě století později však bylo zničeno. Po rekonstrukci zde odpočívali členové evropských královských rodů a později se město stalo proslulým moderním letoviskem s ještě oblíbenějším casinem. Původní kasino v Lázeňském domě je dosud jedním z nejnavštěvovanějších památek Baden-Badenu. Proslulé jsou však také Friedrichovy a Augustinový lázně. Pokud se zajímáte o dějiny města, prohlédněte si také řeckou kapli, Starý a Nový zámek.

Lázně Baden-Baden a indikace chorob

Termální prameny a koupele Baden-Badenu se využívají především k vodoléčbě. Používají se zde ale také bahenní aj. procedury.

V Baden-Badenu se léčí především tato onemocnění: onemocnění pohybového aparátu onemocnění páteře revnamická onemocnění, artrózy pooperační stavy nemoci oběhového systému nemoci nervového systému gynekologická onemocnění nemoci dýchacího traktu

V Badenu si můžete zaplatit také relaxační, antistresové nebo omlazující pobyty. K dispozici je také fitness a různé zábavné a sportovní programy (např. závody koní, výstavy vozů Ferrari apod.).

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.