Mineralfit.cz

5 potravin, díky kterým zhubnete rychleji!

Rita Jaroszová

Pravidelný pohyb je základ, pokud chcete zhubnout, ale záleží také na potravinách, které konzumujete. Některé potraviny mají více vitamínů a minerálních látek a jsou tak schopny lépe bojovat s nadbytečnými kilogramy. Takové potraviny dokážou zabránit ukládání tuku a zrychlují proces spalování tuků. Jak si můžete “udržet” štíhlou linii, aniž byste se trápily hladem?

 

Brokolice

 

Brokolice se může pyšnit tím, že nemá skoro žádné kalorie. Naopak má obrovské množství vlákniny a draslíku. Kvůli chromu, který je v ní také bohatě obsažen, dokáže brokolice snížit chuť na sladké či slané. Reguluje také hladinu cukru v krvi. Brokolice je nejvíce prospěšná v syrovém stavu.

 

Grapefruit (grep)

 

Oblíbené ovoce, které pomáhá spalovat nežádoucí tuk. Grep je bohatý na vitamín C a jeho glykemický index je nízký. Grepy jsou výbornými antioxidanty, obsahují vitamín A, lykopen a vlákninu. Pokud vás honí “mlsná”, tak ji zažeňte grepem, který to zvládne i díky nahořklé chuti.

 

Sója

 

Je zdrojem vlákniny, bílkovin a antioxidantů. Sójové boby nebo sójové výrobky mají všestranné využití. K hubnutí nejvíce pomáhá sójové mléko. Místo svačinky si dopřejte sójové mléko a uvidíte sami, že kila půjdou rychleji dolů.

 

Ananas

 

Pokud vás přepadne hlad, spolehlivě a rychle ho zaženete ananasem. Skvěle vás zasytí, je bohatý na vlákninu a nemusíte se bát cukru, protože obsahuje jen malé množství. Také je v něm enzym zvaný “bromelin”, jenž umí zabránit následnému uložení tuků.

 

Jogurt

 

Jogurt je pro trávící systém jako ranní rozcvička pro naše tělo. Perfektně rozhýbe trávení. Obsahuje bakterie, které prospívají trávícímu ústrojí. Pokud si denně dopřejete 3 porce nízkotučných mléčných výrobků (např. sýr, hrnek mléka a jogurt), zrychlíte si metabolismus a budete snadněji a rychleji hubnout.

 

Hodnocení: 4.3

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.