Sny si vyložíte i sami

Výklad snů je složitou disciplínou, ale i vy ji můžete zvládnout. Existují vodítka, podle nichž lze vysvětlit některé symboly. Sny nám umí nabídnout i řešení životní situace, jen se je musíme naučit důkladně vnímat.

Pohled na Turecko

Věda se dlouhou dobu dívala na sny jako na nedůležitou část života, která z mozku jen vytěsňuje přebytečné tlaky. Až výzkumy spánku z konce šedesátých let minulého století prokázaly, že se bez snění neobejdeme a je pro nás životně důležité.

Sny jako shrnutí

Sny jsou shrnutím informací z celého dne, týdne a umí pracovat i se vzpomínkami. Sny nás umí upozornit na problémy, které si neuvědomujeme a někdy nám mohou nabídnout i řešení.
Nejnovější výzkumy dokládají, že sníme celou noc, jen si většinu snů nepamatujeme. Také bylo prokázáno, že opakované bránění ve snění (např. buzení ve fázích, kdy jsou sny nejživější) vede k rozvoji tělesných i duševních potíží, jako jsou poruchy soustředění, úzkost, nervozita, agresivita i poruchy paměti. Mozek snít potřebuje a jsou sny, o kterých se vám zdá třeba častěji.

Sny o běhání

Snažíte-li se doběhnout ve snu ostatní, pak zřejmě toužíte patřit k nějaké skupině (v práci, ve škole apod.), do které se vám nedaří proniknout. Běh na místě je jednoznačným vyjádřením bezmocnosti - toužíte jít od něčeho pryč, ale zatím nevíte jak.

 

Sen o cestování

Rovná silnice značí, že máte našlápnuto tím správným směrem. Čím rychleji jedete, tím víc toužíte po uplatnění. Klikatá cesta je jasným symbolem, že se vám nedaří dojít, kam byste rád/a. Časté křižovatky představují vaši úzkost z rozhodování. Úzká pěšina naznačuje, že máte zbytečné vnitřní zábrany a potřebujete se dostat z vlastního nitra.

Sen o jízdě ve výtahu

Jedete-li ve výtahu a kabina jede výš a výš a ani v posledním patře nezastaví, můžete si vyložit sen jako zbytečný strach z něčeho, co vám dělá radost (avšak opatrnost vás brzdí v rozletu). Jízda výtahem dolů znamená, že to co vám dělá radost považujete za špatné a naznačuje vám, že máte změnit postoj.

Vyložte si své sny

 

  • Sen většinou zapomeneme už pár sekund po probuzení. Pro lepší udržení snu v paměti, zůstaňte ještě chvíli ležet a pokuste se ho znovu přehrát.
  • Pro výklad jsou důležité pocity. Zkuste si vybavit, zda jste cítila radost, strach, úzkost či cokoliv jiného. Pocity jsou důležitější než obrazy.
  • Hledejte souvislosti. Zapište si všechno, co si pamatujete a k jednotlivým obrazům přidávejte co vás napadne.
  • Zkuste zapátrat po podnětu a vzpomínejte, co jste během dne zažili. Hodně věcí mívá ve snech reálný základ. Nezapomeňte, že sen často přehání!
  • Zvláštní pozornost si zaslouží sny, které přichází opakovaně - není to náhoda. Tyto sny vám chtějí něco říct a dokud je neodhalíte, budou se opakovat stále dokola.
  • Naopak pokud se vám dlouho stejný sen nezdál, znamená to, že jste problém vyřešili.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies