Spalování kalorií sportem

Díky sportu se cítíme dobře a co víc, spalujeme nadbytečné kalorie. Ale proč u některého sportu spálíme až dvakrát víc než u jiného?

Žena na volejbalovém hřišti s míčem

Zřejmě všechny z nás zajímá při jakém sportu spalujeme kalorie nejrychleji a nejúčinněji. Ale proč například běžec za stejný čas spálí více kalorií než třeba tenista?
Odborníci na fitness říkají, že nejvíce kalorií spálíme při vykonávání přiměřeně namáhavého vytrvalostního sportu. U tenisu a všech podobných sportech, kde se člověk hned zapotí, tělo odbourává nejdříve sacharidy a až potom zaútočí na zásoby tuku. Proto pokud chcete zlikvidovat tukové zásoby, zaměřte svou pozornost na sport, který budete vykonávat spíše delší dobu v přibližně stejném tempu.
Pro spalování tuku je optimální, když tep dosahuje hodnoty přibližně 180 minus váš věk. Pokud se budete držet této pulsové hodnoty, budete spalovat tuk a hubnout a vaše cvičení bude daleko efektivnější.

Kolik kalorií spálíme

Pro základní představu se zaměříme na hodnotu 500 kcal.
500 kalorií spálíte například za 40 minut běhu, 50 minut plavání, 55 minut lyžařského běhu, 60 minut tenisu, 65 minut jízdy na kole, 70 minut chůze, 90 minut posilovacího cvičení a za 110 minut tance.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies