Saláty dvakrát jinak

V letním období nemáme tolik chutě na vařená jídla, která nás zaměstnají na dlouhou dobu. Dostatek ovoce a zeleniny a kratší doba přípravy vybízí k vytvoření salátů. Saláty jsou rychlé, zdravé, lehké a chutné.

Listy hlávkového salátu

Saláty - zelený salát

Co budeme potřebovat

Různé druhy salátů (hlávkový salát, polníček, rukola), 250 g hrášku, 2 cibule, půl citronu, 2 artyčoky, 40 g parmazánu, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bílého vína, sůl, čerstvý pepř

Doba přípravy

Doba přípravy zeleného salátu vám zabere cca 10 min.

Saláty - zelený salát - postup

Nejprve odřízněte stonky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), tuhé vnější listy okrajujte, dokud se nedostanete na měkkou dužninu, poté hlavu artyčoku rozřízněte na polovinu. Dužinu dejte na 4 minuty vařit do osolené vody zakapané citronem. Důkladně omyjte salátové listy a jemně je natrhejte. Přidejte nakrájenou cibuli, olivový olej, čerstvý hrášek, citrónovou šťávu a bílé víno. Pečlivě promíchejte. Ochuťte solí a čerstvým pepřem. Na závěr nastrouhejte parmazán a posypejte jím jednotlivé porce.

 

 

Saláty - salát s melounem

 

Co budeme potřebovat

300 g melounu, 200 g nivy, 120 g špenátových listů, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, 6 lístků bazalky, sůl, čerstvý pepř

 

Doba přípravy

Doba přípravy salátu s melounem vám zabere cca 10 min.

 

Saláty - salát s melounem - postup

Použijte meloun, který jste na chvíli dali do mrazničky. Meloun tak získá tužší konzistenci a bude se lépe zpracovávat. Opláchněte špenátové listy a nakrájejte nivu nebo sýr podobného typu na kostičky. Umyté bazalkové listy natrhejte nadrobno. V salátové míse smíchejte ocet, sůl a čerstvě namletý pepř. Přidejte olivový olej, bazalkové listy, špenátové listy a kostky sýru. Z chlazeného melounu se pokuste vykrajovátkem nebo lžičkou vytvořit kuličky. Ty přimíchejte do salátu. Servírujte vychlazené. Hodí se k tomu i bílé víno.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies