Péče o vlasy v létě

Léto, slunce, voda – to všechno dává vlasům pořádně zabrat. Stejně jako kůže, tak i vlasy potřebují ochranu před sluncem a dalšími vnějšími vlivy. Jak bránit vlasy před slunečními parsky a vodou?
Žena s růžovými náušnicemi  a zakloněnou hlavou

Péče o vlasy v létě – vlasy a slunce

Naše pokožka signalizuje, když má nadbytek slunění, ale na vlasech to tolik není vidět, když se spálí. UV-záření ve spojení s kyslíkem uvádí do pohybu pozvolný oxidační proces, který vlasy pomalu vyběluje. Říkáme tomu, že jsou vlasy „vyšisované” od sluníčka, ale tento oblíbený efekt vlasy poškozuje. Víte, jak na suché vlasy?

Péče o vlasy v létě – vlasové přípravky

Snažte se tomu zabránit vhodnými vlasovými přípravky, které jsou právě pro tuto péči uzpůsobeny. Řada přípravků obsahuje speciální šampón, ochranný sprej a intenzivní kúru a jsou opatřeny speciálními látkami, které obsahují voděodolné UV-filtry apod. U těchto přípravků platí stejné pravidlo jako u krémů – UV-filtry začnou působit po 20 až 30 minutách po nanesení.

Péče o vlasy v létě – dovolená

Nejpozději čtyři týdny před dovolenou byste měli začít své vlasy připravovat. Používejte šampóny dodávající vlhkost (pečujte o své vlasy správně) a dopřejte vlasům jednou týdně intenzivní kúru. To se doporučuje zejména u barvených vlasů.

Péče o vlasy v létě – co s sebou na dovolenou

Na dovolenou berte speciální výrobky, tzv. produkty sunproof. Účinkují jako opalovací krémy na vlasy. Šampón s extrémně vysokým obsahem vlhkosti pro denní očištění vlasů od slané vody je obzvlášť důležitý, protože slaná voda vyplavuje ze šupinkové vrstvy vlasu ceramidy, které je potřeba potom dodat vlasům zevně, aby nebyly příliš suché a porézní. Vybíráme kosmetiku na léto... Nejlépe se hodí výrobky, které obsahují panthenol nebo aloe vera. Obzvláštní pozornost vyžaduje péče o barvené vlasy. Po každém mytí používejte tónovací kondicionér. Existují také intenzivní kúry, které osvěžují barvu.

Péče o vlasy v létě – stálá ochrana

Po každém koupání v moři nebo v bazénu ztrácejí tyto produkty asi polovinu své ochranné síly, proto po každém namočení vlasů je třeba je opláchnout čistou vodou a pak na ně znovu nanést voděodolný přípravek. V létě vyžadují vlasy opravdu zvýšenou pozornost. Ideální je, když každé dva až tři dny nanesete na vlasy intenzivní kúru, která vrátí vlasům pružnost a lesk.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies