Boj s horkem

Čekají vás nejteplejší dny roku. Jste na ně připraveni? Umíte se horkému letnímu počasí bránit a odolávat? Zapnutý větrák je nouzovým řešením, dostanete pár tipů, jak zásadně horké počasí zvládnout.
Písečné schody na pláži

Při horku ochlaďte lokty a nohy

Při extrémním horku vám pomůže následující tip. Asi na 5 minut ponořte lokty do chladné až ledové vody. Chcete-li přidat na chladícím efektu, dejte si chladnou koupel nohou. Pokud jste v práci, použijte na nohy chladivý gel. Vyzkoušet můžete různé minerální spreje na pokožku nebo spreje s mentolem sloužící i k dezinfekci nohou.

Horko v neklimatizované místnosti

Musíte-li trávit delší čas v neklimatizované místnosti, autobuse či autě, vezměte si s sebou termosku s kousky ledu. Kdykoliv je to možné (při pocitu horka) přejíždějte termoskou po zátylku, kolem zápěstí a v podkolenních jamkách. Po návratu domů si dejte chladnější sprchu nebo koupel (výše vody by neměla přesáhnout kotníky).
Sprchování či koupel ukončete ochlazením pokožky hlavy a ukončete celé ochlazování masáží.

V horku trpí i obličej

Výborná je minerálka v rozprašovači. Efekt poznáte ihned a můžete ji použít i přes nalíčení (make-up zůstane nedotčen). Minerálku ve spreji koupíte v parfumeriích a drogeriích. Na letní dny je jako stvořená. Hned se budete cítit lépe.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies