Zumba - novodobý fenomén ve světě fitness

Zumba je novým fenoménem ve světe fitness, který slučuje latinsko-americkou a mezinárodní hudbu s tanečními a fitness pohyby. Při pravidelném cvičení Zumby si nádherně vytvarujete postavu, spálíte přebytečné tuky, příjemně se uvolníte a navíc protáhnete celé tělo.

Tančící ženy s odhalenými bříšky

Střípky z historie Zumby

Tento velmi oblíbený fitness program vznikl v roce 1999 v Columbii, kdy při hodině aerobiku cvičitel "Beto" Alberto Perez zapomněl CD s aerobní hudbou. Měl však u sebe oblíbené kazety s klasickou latinsko-americkou hudbou salsou a merengue. Hodina s novými tanečními prvky měla velký úspěch a tak se zrodil nový fitness koncept - Zumba Fitness-Party TM. Po velkém úspěchu v Columbii, představil Beto v roce 1999 Zumbu i v USA. Od té doby je Zumba nejrozšířenějším fitness programem nejen v USA, ale také v dalších 30-ti zemích. Cílem Zumby je ukázat lidem, že cvičit lze s radostí, zábavou a také bez stresu.

Zumba a její příznivé účinky pro naše zdraví i postavu

Tento cvičební program kombinuje rychlé a pomalé rytmy, které formují a zároveň posilují celé tělo. Jednotlivé taneční pohyby jsou složeny z kroků, které se každý snadno naučí. Zumba kombinuje směsici tanečních kroků ze salsy, merengue, cumbie, reggaetonu, bellydance, tanga a spojuje je s energetickým aerobním cvičením.

Pro koho je Zumba vhodná?

Zumba je cvičební program vhodný pro lidi všech věkových kategorií, bez rozdílu pohlaví nebo kondice. Je vhodná pro ty, kteří touží po štíhlé postavě, chtějí si udržet zdraví a dobrou kondici. Není vhodná pro těhotné ženy a osoby se zdravotním postižením.

Jaké oblečení budeme potřebovat?

Výhodou tohoto cvičení je naprostá nenáročnost na cvičební pomůcky. Zcela nám postačí pohodlné sportovní oblečení a obuv. Vzhledem k tomu, že se při Zumbě opravdu zapotíte, je vhodné pořídit si kvalitní termoprádlo. Dobrou volbou jsou také volné sportovní kalhoty, nejlépe z elastického šusťáku. Nezapomeňte si sebou přibalit láhev s vodou (nejlépe bez bublinek).

Jak často cvičit?

Chcete-li dosáhnout co nejlepšího účinku, měli byste chodit na hodiny Zumby alespoň 2x týdně. Výraznějších výsledků dosáhnete v kombinaci s vyváženou stravou a dodržováním pitného režimu.

Cvičit doma a nebo ve fitness centru?

Pokud Vás Zumba zaujala, můžete s cvičením začít téměř okamžitě. Lze si koupit speciální instruktážní DVD a začít cvičit (lépe řečeno tančit) Zumbu v pohodlí svého domova. Vhodnější ovšem je, pokud budete pravidelně navštěvovat lekce Zumby ve fitness centru v okolí bydliště. Zkušený trenér či trenérka Vám poradí, jak správně cvičit. Cvičení ve skupině s dobrým instruktorem je navíc motivující, donutí nás k vyšší výkonnosti a nedopustí, abychom se šetřili.

Cvičení, díky kterému půjde hubnutí samo:

Skákání přes švihadlo - zabiják kilojaulů

Power plate - málo úsilí, překvapivé výsledky

Cvičení s BOSU - jak na to?

Hubneme ve skupině

Vyzkoušejte H.E.A.T a zhubnete

Hubněte tancem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies