Způsoby odličování

Ne každý odličovací přípravek vaši pleti prokáže tu nejlepší službu. Musíte si pečlivě vybrat. Přípravek by měl být vhodný pro váš typ pleti. Ale k dokonalé pleti si nestačí jen pořídit kvalitní přípravek, musíte dbát na pravidelné a důkladné čištění pleti. Co byste určitě neměly používat k odličování? Mýdlo. Pro obličej je příliš agresivní a mohou narušit ochrannou vrstvu pleti. Z čeho tedy můžete vybírat?

Odličujete svoji pleť správně?

 

Odličovací mléka

 

Pokud se chcete po odlíčení vyhnout nepříjemnému pnutí pokožky nebo nechcete pleť příliš vysoušet, tak je pro vás ideálním pomocníkem odličovací mléko. Když je vaše pleť mastnější, raději si pořiďte čistící gel nebo pěnu. Jestli si po odlíčení chcete nanést krém a bojíte se, že na pokožce zůstaly zbytky odličovadla, stačí jen otřít pleť pomocí navlhčeného kosmetického tamponu nebo si celý obličej opláchnout. Neomývejte ho ale teplou vodou, pleti prospěje spíše vlažná voda.

 

Odličovací olejíčky

 

Některé ženy si možná pomyslí, že je tento způsob odličování poněkud podivný. Tyto ženy odličovací olejíček asi nikdy nevyzkoušely. Nejlépe se hodí pro večerní odličování. Pleť můžete pomocí olejíčků čistit dvěma způsoby - pomocí vlhkého tamponku nebo jej nanesete jednoduše prsty. Olejíček je účinný pouze v kombinaci s vodou, proto je trocha vlhkosti nezbytná. Když olejíček nanášíte prsty, tak si navlhčete nejen obličej, ale i dlaně. Olejíček pak jemně rozetřete pomocí prstů. Olejíčky se hodí spíše pro sušší pleť, ale když zvolíte olej s tea tree složkou, pak vám olejíček může pomoct i s problematickou pletí. Některými olejíčky odlíčíte i voděodolnou řasenku.

 

Micelární vody

 

Jsou nejvíce oblíbeným způsobem odličování. Vaši pokožku zbaví voděodolného líčení a je také šetrný a účinný pro všechny typy pleti. Po jeho použití už ani nemusíte oplachovat pleť a doporučujete především pro ženy, které mají citlivou pleť.

 

Čistící gely nebo pěny

 

S gelem či pěnou se odlíčíte rychleji, jen si musíte dát pozor na jednu věc. Některé gely a pěny mají sice v popisu napsáno, že jsou čistící, ale může se stát, že už nejsou vhodné k odličování. Vždy si raději prostudujte návod.

 

Čistící ubrousky

 

Tento způsob je jednoduchý, ale bohužel není vždy účinný tak, jak byste chtěli. Jsou vhodné především na cesty nebo dny, kdy nemáte tolik času. Pořádně vždy obal uzavírejte, aby vám vrchní ubrousky nevyschly. Pak už byste s nimi nic moc nevyčistila.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies