Znamení zvěrokruhu

Zvěrokruh je rozdělen na dvanáct částí, ze kterých každá představuje jedno znamení (beran, býk, blíženec, rak, lev, panna, váhy, štír, střelec, kozoroh, vodnář a ryba). Každé znamení se od sebe liší, ale přesto na sebe navazují a tvoří tak jeden celek.
Oči sovy

Charakteristika jednotlivých znamení

Beran (21.3. – 20.4.)

Beran patří mezi tzv. ohnivá znamení. Lidé narození v tomto znamení jsou ctižádostivý, mají pevnou vůli a výbornou paměť. Rádi se baví a mají výborný cit pro hudbu. Berani jsou někdy náladoví a sobečtí.

Býk (21.4. – 21.5.)

Lidé narození v tomto znamení jsou silní a mají hodně energie. Býci se vyznačují tvrdohlavostí a neústupností. Jsou opatrní a s ničím nespěchají. Nenaslouchají varování a můžou na to doplatit.

Blíženec (22.5. – 21.6.)

Blíženci se vyznačují sangvinickou povahou. Jsou zvídaví a to je nutí řešit a rozebírat problémy, ale chybí jim trpělivost. Lidé v tomto znamení jsou aktivní a zajímají se o všechno, co se kolem nic děje.

Rak (22.6. – 22.7.)

Lidé raci jsou citově založeni se smyslem pro rodinu a domov. Raci mají velké nadšení pro věc. Jsou náladový a často mění své názory. Mají sklon k pohodlnosti, která se může vyvinout až v lenivost.

Lev (23.7. – 22.8.)

Znamení lva symbolizuje odvahu a vládu. Neradi se zdržují maličkostmi a proto je často a schválně přehlížejí. Lvi touží být často středem pozornosti, touží po pochvale a uznání. Neradi se podřizují druhým.

Panna (23.8. – 22.9.)

Lidé narození v tomto znamení jsou mimořádně zvídaví. Zabývají se úplnými maličkostmi, tak ztrácí přehled o podstatě věci. Nemají rádi zmatek, chaos, nepořádek a ledabylost. K pannám patří sobeckost a nerozhodnost.

Váhy (23.9. – 23.10.)

Váhy jsou znamení harmonie a spravedlnosti. Vždy jsou ochotny pomoci svým blízkým. Není je snadné zmást. Váhy jsou často netrpělivé a citlivé. Lidé narození ve znamení vah mají rádi svobodu a nezávislost.

Štír (24.10. – 22.11.)

Štíři bývají velkými bojovníky. Jsou bystří a vysoce všímaví. Mají pevnou vůli a jakmile se do něčeho pustí, nic je nezastaví. Vyznačují se přecitlivělostí, žárlivostí a někdy i mstivostí. Ke štírům je obtížné se přiblížit.

Střelec (23.11. – 21.12.)

Střelci bývají velmi aktivní. Jsou to pracanti, známí svou nebývalou pílí. Obvykle se vyznačují svou samotářskou povahou. Stíři jsou svou přecitlivělí a žárliví.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kozorozi jsou vážní, vytrvalí, zdrženliví a opatrní. Mají vyvinutý dobrý organizační talent. Velmi špatně se přizpůsobují ostatním. Lidé kozorozi si udržují od odstatních odstup, jelikož jsou nedůvěřivý.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Lidé narození ve znamení vodnáře jsou velkými romantiky. Dokáží realizovat každou svou myšlenku, i takovou, která se zdá být neskutečnou. Snadno navazují přátelské vztahy a ve společnosti jsou vítanými hosty.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Lidé ryby jsou velkými flegmatiky. Dokáží pochopit všechny kolem, jen sebe ne. Jejich povaha je nesobecká a skromná. Často pochybují o svých schopnostech a stojí stranou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies