Zlatý retrívr

Zlatý retrívr byl vyšlechtěn ve Velké Británii. Tento atraktivní pes je považován za nejklidnější plemeno ze všech retrívrů, a proto je z nich nejčastěji chován. Povaha zlatého retrívra je velmi přátelská, bez známek agrese.

Štěně zlatého retrívra

Původ

Zlatý retrívr vznikl křížením předchůdců Flat Coated retrívrů s dnes již neexistujícími vodními španěly, které se poprvé uskutečnilo v roce 1868 díky lordu z Tweemonthu. Pro zušlechtění rasy byli později přikříženi i irští setři.
K oficiálnímu uznání poprvé došlo v roce 1913.
Zlatý retrívr byl vyšlechtěn ve Velké Británii.Tento atraktivní pes je považován za nejklidnější plemeno ze všech retrívrů, a proto je z nich nejčastěji chován.

Charakteristika

Pes je vhodný do rodiny s dětmi. Povaha zlatého retrívra je velmi přátelská, bez známek agrese. Zlatý retrívr vychází dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi. Věnujete-li mu hodně pozornosti, velmi si toho váží, někteří jedinci proto špatně snášejí samotu. Vůči cizím lidem se chová vyčkávavě.

Výška

Psi mají výšku v kohoutku 56 až 61 cm, feny 51 až 56 cm. Psi váží 35 - 38 kg, feny 27 až 30 kg.

Péče o srst

K úpravě srsti postačí jednou týdně česat a kartáčovat. Zlatý retrívr nevyžaduje radikální střih, pouze se doupravuje lehkým zástřihem - hlavně před výstavou.

Povahové rysy

Přátelská, mírná, přítulná povaha s výraznou ochotou k poslušnosti. Zlatý retrívr je inteligentní a má vrozené vlohy pro plnění různých úkolů. Zlatí retrívři jsou známí schopností získat si srdce lidí. Zejména jejich feny mají tak oddaný pohled, že mu nelze odolat.

Výchova

Výchova probíhá většinou bez problémů. Zlatý retrívr se snadno učí a rád něco dělá pro svého pána.

Pohyb

Zlatý retrívr zbožňuje vodu a plavání, je to vášnivý lovecký pes, který potřebuje hodně volného pohybu a zaměstnání. Plemeno Zlatý retrívr je ceněno jako ideální slepecký pes. Dají se snadno ovládat a vynikají ochotou plnit povely.

Věk

Zlatý retrívr se dožívá věku kolem 10 – 12 let.

Příbuzné články

Zvířata tuší neštěstí a katastrofy
Psi umí odhalit rakovinu
Zvířecí námluvy
Zvířata dokáží zázraky
Albíni - lidé i zvířata
Maltézský psík
Psi - bojová plemena

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies