Zhubněte se skvělým posilovacím nástrojem TRX

Hledáte jednoduchý a přitom účinný nástroj k posilování svého těla? Vyzkoušejte TRX závěsný systém, který vám pomůže vytvarovat perfektní postavu.

Rozmotaný krejčovský metr

TRX – Total-body Resistance Exercises

Co je to vlastně TRX? Je to snad nejjednodušší a nejlevnější pomůcka, díky které lze posilovat veškeré svalstvo na těle. Vyvinula ji americká armáda pro svá vojska, zejména pro námořnictvo a je to velice úsporné řešení v oblastech, kde není dostatek místa pro různé posilovací stroje.

TRX je posilování vlastní vahou a jedná se o dvojici pásů, kterou lze zavěsit či zaháknout téměř kdekoli a kamkoli. Můžeme ji využít nejen doma, případně ve fitcentrech, ale i venku v přírodě. Existuje několik variant tohoto závěsného systému a pro domácí použití je důležité vybrat takový, který obsahuje i kotvu do dveří. To pro případ, že nebudeme mít pro TRX jiný typ uchycení a dveřní kotva je v tomto případě ideální. Kotva je po celou dobu cvičení přivřena do zavřených dveří, což je praktičtější než montovat složitou hrazdu.

S TRX spálíte až 300 kcal za hodinu

Závěsný systém TRX může využívat teoreticky úplně každý, ale samozřejmě závisí na zdravotním stavu jednotlivce. Je vhodný pro seniory i pro děti, kde je však nutné počítat se zvláštním přístupem kvůli možnému zranění. TRX je možné přizpůsobit typu postavy a existuje na něj řada nejrůznějších cviků.

Každý začátečník by se ale měl nejdříve seznámit se základními cviky i bezpečnostními pravidly. A to buď prostřednictvím DVD, nebo nejlépe s trenérem ve fitness centru, který může mnohem lépe vysvětlit a názorně předvést detaily cvičení.

Během jedné hodiny cvičení s TRX se spálí průměrně 300 kcal, zde ale záleží na intenzitě, obtížnosti i druhu cvičení a tělesné konstituci, která je u mužů a žen rozdílná. S TRX se dobře posiluje zádové svalstvo, ramena a paže – bicepsy i tricepsy, hrudník a břicho – tzv. core, hýždě a nohy. V krátkém čase tak lze vystřídat několik druhů cvičení bez střídání posilovacích strojů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies