Ženský orgasmus a jak ho žena prožívá

Orgasmus je duševní nebo citová odezva na prodlouženou erotickou stimulaci. Je to sexuální vyvrcholení, které je doprovázeno přirozenou reakcí. Je žena schopná dosáhnout několika orgasmů po sobě?
Žena s vlasy přes obličej

Orgasmus žen je velkým tajemstvím jak pro muže, tak pro samotné ženy. To, jak žena orgasmus prožívá, různorodost způsobu jeho vyvolání, zranitelnost, je mnohem větší než u muže. Je schopná dosáhnout několika orgasmů po sobě a přitom k tomu nutně nepotřebuje ten skvělý nástroj muže.

3 kroky k orgasmu

1. krok – vzrušení

Srdeční tep ženy se zvyšuje, krevní tlak stoupá, prsa a bradavky se zvětšují. Postupně se rozvírají velké stydké pysky, zpřístupňuje klitoris a zvětšují malé stydké pysky. Vagína se začíná zvlhčovat a zvětšovat a aby se mohla prodloužit, zvedá se děloha.

2. krok - doznívání

Srdce silně bije, ňadra mohou být zvětšená až o 26%, stydké pysky mění barvu až do tmavě červené. U některých žen, začne vagína vylučovat vaginální kapalinu. Vaginální otvor se stáhne, aby mohl obejmout penis.

3. krok - orgasmus

Ňadra jsou stále zvětšená a bradavky vztyčené. Tělem začíná procházet vlna stahů v intervalech necelé jedné sekundy. U některých žen se vylučuje kapalina, která je podobná spermatu.

Co následuje po orgasmu ženy?

Po orgasmu se ženě vše vrací do původního stavu. Tep se snižuje, tlak klesá, prsa se zmenšují, stydké pysky ustupují. Stahy úplně odezní a vagína se vrací do normálu. Pouze hrdlo děložní zůstává necelou půl hodinu otevřené, aby mohlo přijmout sperma.

Další příbuzné články - sex a erotika

Erotogenní zóny

Seznámení - jak najít toho pravého/tu pravou

Penis a jeho velikost

Erotická masáž

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies