Žena v domácnosti - jak to vidí muži?

Najdeme tyto “stepfordské paničky” i v dnešní moderní době? Ano! Jak takovou ženu vnímá muž?

žena v domácnosti - retro

 

Přežitek minulosti?

 

Už před několika desítkami let se změnil pohled na muže a ženy. Děkovat můžeme právě emancipaci, po které většina žen toužila. Tradiční rozdělení, kdy má hlavní slovo muž, neboť vydělává peníze, a ženy se starají pouze o rodinu a domácnost, už není tak časté. Vždyť jsme se chtěly vyrovnat mužům. Bojovaly jsme přece za rovnoprávnost, aby muži nebyli chápáni jako ti lepší, chytřejší a schopnější.

 

Tak proč se některé ženy rozhodnou, že stráví dlouho nebo dokonce celý život v domácnosti? Co když upřednostní rodinu a pak se pro ně tento způsob života stane peklem? V dnešní době ženy pracují na různých pozicích, které byly v minulosti určené pouze mužům. Ženy pracují jako političky, prezidentky, podnikatelky a na spoustě dalších pracovních pozicích. Úspěšných žen na vedoucích pozicích je pořád jen malé množství.

 

Které ženy si dobrovolně zvolí život v domácnosti?

 

  • Některé ženy jsou submisivní a mají nízké sebevědomí. Proto si v domácnosti připadají užitečné a cítí se tam v bezpečí.
  • Ženy, kterým se nelíbí tvrdá realita a hledají cestu, jak z ní utéct či se před reálným světem schovat.
  • Také to mohou být ženy toužící po životě v přepychu. Chtějí být doma zatímco jejich partner vydělává. A čím víc, tím líp!
  • Po životě v domácnosti touží také líné ženy nebo ženy, které nadevše milují svou rodinu. V rodině vidí smysl života.
  • A také tu patří ženy, které byly již takto vychovány. Měly stejný model před očima, takže v něm touží pokračovat.

 

Ženy v domácnosti - jak je vidí muži?

 

Některé ženy mají zálusk na bohaté muže. Ti pak s takovou ženou většinou moc dlouho nevydrží, protože je časem stejně přestane zajímat nebo už za ni nebudou chtít utrácet své peníze. Pokud se rozhodnete zůstat doma, musíte si zvyknout na pár věcí. Jednou z nich je fakt, že jste zcela závislá na partnerovi. Nevyděláváte, takže si o každou korunu budete muset říci, a jelikož to jsou partnerovy peníze, většinou nemůžete ani rozhodnout, kam peníze půjdou.

 

Muži se pak většinou chovají nadřazeně a mohou vás začít vnímat jako pouhou uklízečku, služku, kuchařku či sexuální otrokyni. Vašemu partnerovi také může vadit, že se už dále nijak nevzděláváte. Nemáte spojení s okolním světem a postupem času může hrozit, že si už s partnerem nebudete mít o čem popovídat. Muži jsou na ženy, které se v životě posouvají vpřed, hrdí. Líbí se jim partnerka, která je hloubavá, má své koníčky a zájmy a která se nebaví pouze o dětech, o praní či co potřebuje nakoupit. Muži jsou prostě dobyvatelé a milují výzvy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.2 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies