Zelený čaj

Zelený čaj představuje optimální chemoprotektivní látku, která nemá prakticky žádné nežádoucí účinky. Zelený čaj je výborným antioxidantem a má celou řadu příznivců......

Zelená zahrada s malým mostem

Zelený čaj, tedy nefermentovaný, je oblíbený ve své vlasti a zemích, kde se pěstuje, tedy hlavně v Číně, Japonsku, méně už v Indii, Ceylonu a Indonésii.

Z čeho se zelený čaj získává?

Většinou vypadá jako keř, hlavně na zahradách, plantážích, ale ve volné přírodě z čajovníku vyroste celkem slušný strom. Čaj je tedy pouze to, co se sklidí z této rostliny. Všechny ostatní čaje by měly být spíše nazývány bylinnými nálevy.

Co o zeleném čaji víme?

Jedná se o celkem silný kofeinový (nebo teinový, chcete-li) nápoj. Tedy přece jen o drogu, byť velice jemnou a příjemnou. Zelenému čaji se v poslední době přisuzují až zázračné léčivé vlastnosti, ale jako se vším, zde platí pravidlo všeho s mírou. Pozitivní a léčivé účinky zeleného čaje jsou samozřejmě prokázané, ale to neznamená, že když si člověk, kterému zdravý životní styl jinak nic neříká, uvaří kotel zeleného čaje, že ho to uchrání před rakovinou tlustého střeva či jinými chorobami.

Zelený čaj je prostě zdravý a příjemný nápoj, který našemu organizmu bezesporu prospívá, ale nepřizpůsobíme-li také trochu svůj styl života, pak jeho účinky budou o dost slabší. Je tedy třeba mít na paměti, že zelený čaj v mnohém pomůže, v mnohém ulehčí i uzdraví, ale elixír na všechny choroby to není. A hlavně, jde o kvalitu, tedy čaj, o kterém víte kde byl sklízen, jak byl zpracován, zabalen nebo zda je to bezejmenný produkt, u kterého nelze zjistit původ. Zelený čaj má tedy výrazné účinky na zdraví, ale za určitých podmínek a při dodržování stravovacích pravidel. Některé kladné vlastnosti tohoto nápoje byly potvrzeny téměř na všech kontinentech.

Účinky zeleného čaje na zdraví

  • Pití zeleného čaje pomáhá při snižování nadváhy
  • Pití zeleného čaje může působit preventivně proti nezdravému slunečnímu záření
  • Zelený čaj prodlužuje život po infarktu
  • Zelený čaj posiluje kosti
  • Zelený čaj snižuje negativní účinky cigaretového kouře
  • Pití zeleného čaje může předcházet revmatické artritidě
  • Zelený čaj působí preventivně proti rakovině
  • Zelený čaj je nejsilnější ze všech antioxidantů

Ovšem nezapomínejme na vysoký obsah antioxidantů v čajích jako je rooibos, honeyboush, greenbosch a samozřejmě yerba maté.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies