Zázračný botulotoxin

Polypeptid botulotoxin (hovorově “botox”) se v dermatologii používá již od devadesátých let minulého století. Jak je to s jeho aplikací a délkou působení?

injekce

 

Botulotoxin

 

Je to nervový toxin (neurotoxin), který se využívá především v lékařství. Jedná se tedy o jed, ale odborníci nás ubezpečují, že jej dostali pod kontrolu a plně jej ovládají. Jeho použití je prý zcela bezpečné. Botox má většina lidí spojeno s kosmetickými úpravami k omlazení a zpevnění pleti. Zbaví vás nejenom vrásek, ale budete také pomaleji stárnout. Botulotoxin našel své využití i jinde. Pomáhá lidem, jenž trpí nemocí zvanou “hyperhidróza”, což znamená nadměrné pocení.

 

Pokud si chcete nechat odstranit vrásky či potřebujete pomoci s nadměrným pocením, nemusíte mít strach z velkého množství této látky. Je až třicetkrát nižší oproti použití neurotoxinu v lékařství. Otrava tudíž nehrozí. Má botulotoxin nějaké nežádoucí účinky? V místě vpichu vás může tento toxin trochu pálit a tyto místa mohou mírně otéct či zrudnou. Někdy se mohou objevit i malé modřinky, které ale časem zmizí. Existují i další vedlejší účinky - problém s polykáním, změna hlasu, otékání víček, bolesti v místě vpichu nebo vás začne bolet hlava.

 

Botox - aplikace, nástup účinku a délka jeho působení

 

Aplikace této zázračné látky je rychlá. Běžně trvá asi deset minut. Pokud se rozhodnete pro vyhlazení vrásek, počítejte s tím, že na jednu konkrétní oblast se použije od 3 do 5 vpichů tenkými jehličkami. U nadměrného pocení bude počet vpichů minimálně 3x větší. Bude zapotřebí minimálně 10 vpichů. Účinky můžete pozorovat již druhý či pátý den po aplikaci botulotoxinu.

 

Svaly se prvních pár dní nehýbou, proto můžete mít pocit “masky”. V tuto dobu se vrásky vyhlazují (vyplňují). Po aplikaci byste měli vydržet bez krémů na obličej minimálně 24 hodin. Také byste měli těsně po zákroku zůstat ve vzpřímené poloze a nesmíte si lehnout, předklánět se ani si na obličej nijak sahat. Jedno takové omlazení vydrží 3 - 5 měsíců. Potom se svaly pomalu vrací ke své původní aktivitě.

 

Jestliže jste neměla příliš hluboké vrásky, může vám takový výsledek vydržet déle. Pokud se botulotoxin použil u problému nadměrného pocení, výsledný efekt si můžete zachovat až na 10 měsíců. Kvůli zachování pevnosti pokožky a odstranění vrásek by se měla aplikace botulotoxinu pravidelně opakovat. Po dvou dávkách zjistíte, za jak dlouho je u vás nutné znovu podstoupit toto ošetření.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies