Závidí vám kamarádka? To nevěstí nic dobrého

Pokud máte blízkou přítelkyni, která zná všechna vaše tajemství a trávíte spolu hodně času, zpozorněte, když se začne chovat jinak. Jestli budete mít pocit, že vaše kamarádka po něčem, co máte vy, touží a jí se moc nedaří to získat, dejte si pozor.

Kamarádství nesmí ohrozit žádná závist

 

Závist zatemňuje mozek a onen člověk pak udělá cokoliv, aby dosáhl svého vytouženého cíle. Může se to natolik “vyhrotit”, že přijdete o přátele, muže nebo o práci. Závistiví lidé se ale naneštěstí umí perfektně přetvařovat. Takže opatrnost je na místě.

 

Opravdové přátelství je pevné jako skála a závist v něm nemá nejmenší šanci. Na zdravé závisti není nic špatného. Každá občas zažíváme chvíle, kvůli kterým se cítíme hůř. Pokud to své kamarádce opravdu a z celého srdce přejeme, ale trošku ji závidíme, že se jí zrovna v tomto období daří více, je to v pořádku.

 

Většinou si jen tak posteskneme, ale hned si vzpomeneme na všechny ty báječné lidi v našem životě a na věci, díky kterým se vznášíme a které bohužel nemá každý. Ženy se prostě s ostatními ženami rády srovnávají. Závidíme těm, co se daří, a litujeme ty, kteří mají ještě větší smůlu než my sami. Nikdy ale toho druhého člověka nechtějte měnit. Nenechte si otrávit myšlenky.

 

Každý si svůj životní příběh píše sám, takže všichni máme zodpovědnost za to, jak žijeme. A především si musíme uvědomit, že život je jako horská dráha. Jednou jsme dole, jednou nahoře a tak se to pořád opakuje. Záleží na tom, jestli jsme dost silní na to, abychom byli po každém pádu schopni opět stát na vlastních nohou a udržet si chuť bojovat v životě o to, na čem nám záleží a po čem toužíme.

 

Dobrá rada nad zlato

 

Jestliže se tedy nějaká vaše kamarádka začne chovat jinak, raději ji na to hned upozorněte a klidně se jí zeptejte, jestli jí něco netrápí a jestli ji nemůžete nějak pomoci. Může třeba z ničeho nic začít pomlouvat vašeho přítele či manžela. Také se může stát, že už se s vámi nebude umět radovat z vašich úspěchů a místo toho vždy jen podotkne, že je to o štěstí, i když víte, jak jste tvrdě studovala či pracovala.

 

Pokud to po čase přejde a začne se k vám chovat opět normálně bez výčitek a připomínek, jak vám se daří a ona má v životě jen smůlu, tak asi prožívala nějaké trápení. Když ale její chování nepřestane a ona bude pořád odvážnější a zkusí vám rozmluvit všechno, o co se v životě snažíte, prostě jí řekněte, že o její rady nestojíte.

 

Pokud bude otravovat i nadále, řekněte jí, že se změnila a že možná bude nejlepší nějaký čas se nevídat. Tento typ lidí, co neustále někomu něco závidí a sami se svým životem nic moc nedělají, jen se nekonečně vymlouvají, že to není jejich vina, tak přesně takových lidí se raději zbavte. Udělejte si čas na skutečné přátele a neplýtvejte svou energii na někoho, kdo o to nestojí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies