Zařizování dětského pokojíčku pro miminko

Narození miminka je jednou z nejkrásnějších událostí v životě každé ženy. I pro muže je to překrásná životní zkušenost. Chystáte se na zařizování dětského pokoje? Co by v něm rozhodně nemělo chybět?

dětský pokojíček

 

Kompletní zařízení dětského pokoje patří mezi poslední kroky, které rodiče musí zvládnout, než se dítě narodí. V pokojíčku by měla vládnout harmonie a měli byste v něm najít vše, co budete vy nebo časem i vaše dítě potřebovat. Nezapomínejte na to, že miminko vnímá vše, co se odehrává okolo něj. Pro miminko je ideální čisté a pěkné prostředí, kde se bude cítit v bezpečí, bude spokojené a klidné.

 

Postýlka je dominujícím prvkem

 

Bez postýlky by to samozřejmě nešlo! Vybírejte pečlivě a uvážlivě. Při výběru věnujte pozornost především bezpečnosti postýlky. Pokud budete chtít postýlku přizpůsobit potřebám dítěte i vás (rodičů), měli byste přemýšlet nad pořízením variabilní postýlky. U takové postýlky si můžete libovolně nastavovat rošt, postýlka je opatřena posuvnou bočnicí nebo příčkami, které se dají vyndat. Měli byste si pořídit postýlku, která je vyrobena z kvalitních materiálů, jenž jsou zdravotně nezávadné. Konstrukce postýlky by měla být pevná, aby mohla zajistit potřebnou stabilitu.

 

Postýlka by neměla mít ani ostré hrany či výčnělky, aby se miminko neporanilo. Pokud vybíráte z dřevěných postýlek, raději vyberte takové dřevo, které nebude tvořit třísky. Doporučuje se dřevo bukové. Zdravotně nezávadný by měl být i samotný nátěr postýlky. Nátěr by v žádném případě neměl obsahovat olovo, polychlorované bifenyly a jiné škodlivé látky. Proto byste měli kupovat výhradně tam, kde vám k postýlce dají i certifikát zaručující nezávadnost.

 

Přebalování bude vaší každodenní činností

 

Přebalovací pultík se pro vás stane nepostradatelným. Máte vše při ruce a nemusíte od miminka vzdalovat. Miminko musíte mít neustále pod dozorem, aby se nezranilo. Můžete si pořídit i pultík, který má i vyndávací vaničku nebo je jeho součástí i komoda.

 

Další nábytek a dekorace

 

Postupem času nebo také ihned můžete dítěti pořídit stůl se židličkou, další skříně, poličky, krabice na hračky a podobně. Miminko vnímá vše kolem sebe, takže je důležité, aby měl i kvalitní prostěradlo, peřinku a pěkné povlečení. Nejpříjemnějším materiálem je bavlna. Postýlku mu můžete ozdobit i záclonkami, lampičkou se stínítky či hracím kolotočem, který ho pokaždé ukolébá k spánku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies