Základní cviky z jógy

Pokud budete cvičit jógu, váš zdravotní stav se může zlepšit. To už jste určitě slyšeli. Proto si dnes představíme pár základních cviků, díky kterým se zbavíte napětí i různých psychických problémů.

Základní cviky z jógy

 

Virásana pomáhá zmírnit menstruační bolesti

 

 

Této pozici se říká také “hrdina”. Tento cvik se provádí z výchozí pozice Vadžrásána - diamantový sed na patách. Palce přisuňte k sobě, paty trochu vytočte, abyste podepřeli hýždě a pomalu prodýchávejte. Pak se opřete o ruce vedle kolenou tak, abyste mohli zvednout zadeček. Teď roztáhněte nohy od sebe, takže pak dosednete mezi chodidla. Jestli vás bolí kolena, kyčle či kotníky, dejte si pod zadek polštář. Tímto cvikem protáhnete přední část stehen a dojde při něm k uvolnění oblasti podbřišku.

 

Sfinga vám pomůže zlepšit trávení

 

Nejprve se položte na podložku čelem k zemi. Ležte na břiše, pak pokrčte ruce takovým způsobem, aby byly pod rameny. Vaše předloktí leží na podložce a ruce směřují dopředu. Poté nadzvedávejte hrudník, ramena a hlavu zatlačením předloktí do podložky. Nezapomeňte hlavu udržovat v rovině páteře, abyste se příliš neprohýbali a zbytečně tak nezatěžovali krční páteř. Sfinga vám stimuluje oblasti břicha a prospěje vašemu trávícímu systému.

 

Bojovník 2. (v rotaci) - perfektní cvik, když chcete zhubnout v oblasti břicha a boků

 

Postavte se rovně, uvolněte ramena a dejte levou nohu dozadu a klekněte si na podložku. Pravou nohu jen mírně pokrčte tak, aby zůstala v rovině s pravým kotníkem. Svou levou ruku položte k pravé noze na podložku a otáčejte trup. Tělo i páteř jde do protažení. Břicho by mělo být zatažené a měli byste se soustředit na svůj dech. Totéž proveďte i na druhou stranu. Kromě odbourání tuků ve zmíněné oblasti břicha a boků, tímto cvičením také uvolníte páteř a dojde i ke stimulaci orgánů.

 

Trápí vás nespavost nebo migréna? S obojím pomůže pozice Balásana

 

Pravděpodobně ji znáte pod jiným názvem. Jedná se o pozici dítěte. Vycházíte z kleku, ze kterého dosednete na paty. pak hlavu opřete o zem a ruce nechte volně podél těla tak, že vaše dlaně budou směřovat nahoru a položíte je vedle nohou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies