Watsu – protáhněte se ve vodě!

Nápad realizovat masáže shiatsu ve vodě se zrodil před třiceti lety v hlavě amerického terapeuta Harolda Dulla, dnes se tato masážní technika provádí ve čtyřiceti státech celého světa a pro svůj úspěch se přesouvá z lázní do welness center a je tak konečně přístupná široké veřejnosti.

Muž se ženou ve vodě při provádění masáže Watsu

Co je watsu a co shiatsu

Watsu je kombinací dvou slov – water a shiatsu. Jedná se tedy o provádění shiatsu ve vodě. Shiatsu masáže využívají tlaku prsty, ale i dlaněmi, koleny nebo chodidly a uvolňují tak blokády, které mohou způsobit bolesti hlavy, zad, kloubů, svalů, ale i nespavost, potíže s plodností, časté únavy, zapomnětlivost a podobně. Ačkoliv se tato metoda pocházející ze staré Číny zdá drastická, bolest zaznamenáte jen vzácně. Každý tlak se provádí velice opatrně.

Watsu, na rozdíl od shiatsu, pracuje více s dotyky a specifickými pohyby trupu či končetin, využívá ale i tlaků na akupresurní body. Díky nadnášení vody je možné protáhnou svaly a klouby způsobem, který by byl jinak bolestivý nebo by nebyl vůbec možný. Stav beztíže ještě více příjemné pocity z watsu umocňuje. Terapeut si s vámi vlastně v příjemně vyhřáté vodě doslova dělá co chce – různými chvaty a uchopeními vás protahuje, přetáčí, tlačí na specifické body. To vše velmi nenásilně a návazně, takže vše působí přirozeně. V průběhu terapie obvykle dochází k hlubokému uvolnění, pozitivní vliv na psychiku je velmi silný.

Zdravotní účinky watsu

Watsu normalizuje krevní oběh, snižuje bolesti, uvolňuje ztuhlost a bolesti svalů, pomáhá lidem s chronickou únavou, potížích se spánkem, migrénami, artritidou, revmatismem, pomáhá při stavech po zranění, zmírňuje psychické bloky, traumata a stresy.

Kdo může využít „vodní masáže“?

Watsu je v současnosti využíváno především jako doplňková lázeňská nebo rehabilitační léčba při potížích s pohybovým aparátem nebo při poruchách nervové soustavy, má ale blahodárný vliv v podstatě na každého z nás. Upravuje totiž celkový energetický systém člověka. Pochvalují si jej i těhotné ženy. Čím dál tím více se provádí i ve wellness centrech a veřejných zdravotních střediscích.

Shiatsu - více než masáž!

Čakry a léčivá síla kamenů

Totální plavání - buďte jako ryba!

Akupresura harmonizuje životní energii

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies