Vyrobte si vlastní kosmetiku

Vyrobit si vlastní kosmetiku není nic složitého – jen je potřeba vědět, jak správně na to. Přinášíme vám proto recepty na přírodní kosmetiku. Vyrobte si bylinkový šampón, krém s včelím voskem a nebo olejovo-medovou pleťovou masku.

Lahvičky krémů

Domácí bylinkový šampón

K přípravě domácího bylinkového šampónu budeme potřebovat nastrouhané olivové nebo tekuté marseillské mýdlo, dále také 150 mililitrů vody, esenciální olej a hrst sušených bylinek vybraných podle typu vlasů (například kopřiva, heřmánek, listy břízy).

Ve 150 ml převařené vody necháme rozpustit dvě lžičky olivového nebo marseillského mýdla, přidáme dvě kapky esenciálního oleje a necháme do druhého dne odstát. Druhý den přidáme do směsi vybrané bylinky a necháme alespoň 2 hodiny louhovat. Poté domácí šampón přecedíme do čisté lahvičky a můžeme začít užívat.

Tip: Vhodnými bylinkami jsou například heřmánek, který zklidňuje pokožku hlavy a zvyšuje lesk vlasů, kopřiva podporující růst, lesk a zamezující vypadávání nebo bříza, která omezuje tvorbu lupů, mastnoty a brání vypadávání vlasů.

Domácí krém s včelím voskem a různými oleji

K přípravě domácího krému budeme potřebovat včelí vosk, řepkový, olivový, lněný, slunečnicový nebo mandlový olej a vonnou silici dle vlastního výběru.

Včelí vosk ponoříme do horké vody, pomalu jej rozpustíme a poté do něj začneme vmíchávat po čajových lžičkách různé druhy oleje – například řepkový, olivový, lněný, slunečnicový a nebo mandlový olej (alespoň 2 z výše uvedených). Aby krém krásně voněl, můžeme k němu přimíchat různé silice (například silici heřmánku, máty, pomeranče nebo tea tree). Vzniklý krém nalijeme do uzavíratelného kelímku a používáme podle potřeby. Pleť by měla být po použití krému vláčná a napnutá.

Olejovo-medová pleťová maska

Jednu polévkovou lžíci stolního nebo olivového oleje smícháme s jednou polévkovou lžící medu a jednou polévkovou lžící citrónové šťávy. Dobře promícháme, naneseme na obličej a necháme působit. Po půl hodině omyjeme. Pleť by měla být krásně vláčná a napnutá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies