Vydejte se lyžovat do Zillertalu

Napadl první sníh a zdá se, že se sezóna lyžování pomalu rozbíhá. V Alpách už se však dávno lyžuje a jinak tomu není ani v jedné z nejznámějších lyžařských oblastí, v rakouském Zillertalu.
Muž předvádějící triky na snowboardu

Zillertal – nejen nádherná příroda

Zillertal je údolí v rakouských Alpách v Tyrolsku. Všude okolo jsou zde lyžařská centra, kde si na své přijde každý. Vše navíc dokresluje neporušená bílá krajina a výhled na 55 třítisícovek. Jedna z horských bud, Kristallhütte, dokonce drží titul nejlepší chaty na světě.

Lyžovat zde mohou rodiny s dětmi i šílenci

Na plošině hory Ahorn najdete ideální podmínky pro rodiny s dětmi. Lyžovat zde mohou i začátečníci, svahy zde totiž patří k těm mírnějším. Na své si zde přijdou i milovníci adrenalinu. Sjet nejprudší rakouskou sjezdovku s příznačným názvem Harakiri a se sklonem 78%, chce obrovskou dávku odvahy.

Pro milovníky běžek v Zillertalu připravili více než 200 km upravovaných tras. Po zakoupení speciálního Zillertaler Superskipassu se vám otevře možnost lyžovat celkem na 639 km sjezdových tratí, z nichž je asi 74 km černých, 397 km červených, zbytek připadá na tratě modré.

Další atrakce pro všechny lidi

Nabízí se zde i další atrakce, které vás zabaví, pokud se vám zrovna nechce lyžovat. Kromě lyžování, si v Zillertallu můžete vyzkoušet své horolezecké umění na zmrzlých vodopádech. Paragliding na vrcholcích hor většinou také bývá nezapomenutelným zážitkem.

 

Navštívit můžete saunu, krytý bazén a další vybavení horských chat. Nejen rodiny s dětmi ocení i výlet do rakouských jeskyní. Pro větší komfort návštěvníků, spojuje jednotlivé lyžařské oblasti bezplatný skibus. Fungují zde desítky lyžařských škol a školek, v některých střediscích narazíte i na česky mluvícího instruktora.

Další zajímavé články z rubriky Dovolená a cestování

Méně známé řecké ostrovy

Javoříčské jeskyně

USA – důležité informace o zemi

I Ostrava má svůj hrad

Chorvatsko - důležité informace o zemi

Francie - důležité informace o zemi

Anglie – důležité informace o zemi

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies