Výběr slunečních brýlí záleží na tvaru obličeje

Při výběru brýlí má zásadní roli tvar vašeho obličeje. U nás nosí brýle téměř všichni, ale bohužel si brýle vybírají podle ceny a designu. Věnujte pozornost i UV filtru, bez něj sluneční brýle váš zrak neochrání. 

sluneční brýle

 

Hranatý obličej

 

Obličej má ostré rysy, lícní kosti jsou výrazně vystouplé, čelist je širší a brada má hranatý tvar. K tomuto typu obličeje byste měla volit brýle, jež jsou oválného tvaru. Můžete ale klidně zvolit asymetrické obruby. Díky nim se vaše tvary a hrany v obličeji zjemní. Úplně se vyhněte hranatým brýlím ve tvaru obdélníku, pokud tedy nechcete přímo vyzdvihnout své ostré obličejové rysy.

 

Kulatý obličej

 

Pokud máte obličej stejně vysoký jako široký, tváře jsou plnější a celkově jsou obličejové linie zaoblené, naopak vám budou slušet brýle výrazné, hranaté, jež kulatost vašeho obličeje krásně vykompenzují. Další skvělou volbou jsou brýle bezobroučkové. Brýle by neměly být příliš malé a ani příliš velké. Menší rozměry obrouček mohou vaše zaoblené obličejové linie ještě více zveličit, neboť vám obličej nepříjemně zmáčknou.

 

Trojúhelníkový obličej

 

Horní část obličeje je širší než spodní část. Odshora se postupně zužuje a brada má takový špičatější tvar. Opět je nutné obličejové linie zjemnit, proto volte raději méně výrazný tvar brýlí. Určitě se vyhněte brýlím, které mají výrazné obruby pouze v horní lince a u spodního okraje obruby linka úplně chybí. Zbytečně tak rozšíříte již tak širokou horní část obličeje.

 

Tvar obličeje - hruška

 

Ve spánkové oblasti je obličej výrazně užší, stejně tak spodní část obličeje - brada. Výrazně širší jsou lícní kosti a tváře. Ideální brýle pro tento tvar obličeje jsou s výraznou horní linií obrub. Spodní linie obrouček by měly být průhledné - třeba pokryté silikonem.

 

Oválný obličej

 

Jestliže máte obličej oválný, pak se můžete radovat, neboť se k němu hodí všechny druhy slunečních brýlí. Jen si dejte pozor, abyste nezvolila příliš tmavé či naopak světlé sluneční brýle oproti svého barevného typu (barva kůže).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies