Vlasy a péče

Ozdobou každé hlavy jsou vlasy. Jako u všech částí lidského těla platí i zde, že pokud chceme vlasy zdravé, krásné a lesklé, musíme zvolit odpovídající péči a vlasy hýčkat nejen přípravky zvenčí, ale i zevnitř.

Žena s květinou ve vlasech

Vlasy jsou součástí lidského organismu a působí na ně stejně jako na pokožku různé klimatické vlivy (zima, vítr, sůl z mořské vody, slunce), chemické látky (znečištěné ovzduší, chlorovaná voda v plaveckých bazénech, trvalá ondulace nebo barva na vlasy), fyzické poškození (přílišně horké vysoušení, zmačkaní atd.) nebo různé fyzické zatížení organismu (těhotenství, dlouhodobá nemoc, stres).

Růst vlasů

Člověku na hlavě roste průměrně 100 000 až 150 000 vlasů. Růst vlasů je u každého člověka individuální, nelze jej ovlivnit úplně a je dán hladinou hormonů, věkem, zdravotním stavem, výživou, nemocemi a zejména stresovými faktory.

Péče o vlasy

Vlasy vyžadují zvláštní péči, ke které nestačí pouze doporučované šampony a kondicionéry. Vlasy mají malou reparační schopnost a jejich obnovu musíme účinně podporovat. Vlas je sice tvořen zrohovatělými buňkami, ale vyrůstá z živé tkáně. Vlasová cibulka je živým organismem, který potřebuje dostatečný přísun živin a energie, stálou zásobu kyslíku, minerálních solí a dalších živin přepravovaných krevními kapilárami až do vlasu samotného.

Na co se zaměřit, pokud vás trápí problémy s vlasy

Nejčastější problémy s vlasy(vlasy poškozené, mastné a bez lesku) bývají často způsobeny biologickou nerovnováhou v organismu. Ověřte si, zda vaše denní strava obsahuje dostatek sojových produktů, kvasnic, ryb a vlákniny.Vlasy potřebují také stálý přívod vitamínů a minerálů, občasnou masáž, vyrovnané pH, také šampón obohacený bílkovinami. Nejen stravou doplníte všechny živiny, které vlas potřebuje, proto v případě péče o vlasy zaměřte svou pozornost na výživové doplňky obsahující:
 

  • ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY - jsou prevencí před zvýšenou lomivostí zvláště suchých vlasů, zvyšuje jejich pevnost
  • BIOTIN A INOSITOL - prevence proti vypadávaní vlasů, jsou nutné pro regeneraci vlasů
  • KOENZYM Q10 - zlepšuje krevní oběh ve vlasaté části hlavy
  • L-cystein - hlavní aminokyselina tvořící vlasovou strukturu a pomáhá při obnově poškozených vlasů
  • B-komplex - důležitý pro růst vlasů a udržení přirozené barvy
  • BETA-KAROTEN - napomáhá udržovat stálý lesk vlasů
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies