Věří vaše děti na Ježíška?

Věřili jste jako malí na Ježíška a chcete dopřát krásné dětství i svým dětem? Jednou se ale stejně dozví pravdu. Bojíte se, jak potom zareaguje? Bude vás nenávidět, že jste mu zalhali? Jak tuto situaci řešíte vy? A kdy byste toto období měli jemnou formou ukončit?

Věří vaše děti na Ježíška?

 

Ježíšek - pomáhá udržet kouzlo Vánoc?

 

Chcete, aby vaše děti vyrůstali s vědomím, že dárky jim přináší Ježíšek? Nebo s nimi chcete jednat na rovinu a vyhýbat se nesmyslnému lhaní? Vy jste rodiče a jedině vy o tom rozhodujete. Faktem ale zůstává, že někdy nepatrná lež může i prospět. Někteří nepřestávají věřit na kouzlo a čistotu vánoc ani v dospělosti, i když už dávno vědí, že Ježíšek není. Přesto v nich zůstane nádherný pocit, na který jen tak nezapomenou.


 

Blažená nevědomost jednou skončí

 

Jednoho dne se to děti dozvědí, ať už od kamarádů či od vás. Pokud mu to chcete sdělit vy, promluvte si s ním včas a jděte na to s citem. Ideálně byste mu to měli vysvětlit ještě před tím, než nastoupí do školy. Jestli se to ale dozví od kamarádů, musíte sami odhadnout, zda na to vaše dítě je či není připravené a podle toho jednat.

 

Nejprve dítěti můžete říct, že Ježíšek nosí dárky dětem po celém světě, a později tuto lež dle potřeby a věku dítěte upravovat. Později mu můžete říct, že je Ježíšek tak moc vytížen, že se domluvil s rodiči a ti budou od určitého věku jeho pomocníky.

 

Až ve chvíli, kdy bude vaše dítě natolik vyzrálé, aby neexistenci Ježíška pochopilo a dokázalo správně “vstřebat”, mu řekněte pravdu. Klidně i dodejte, že vy jste na něj také dlouho věřili a že jste jen chtěli, aby měl nádherné dětství jako vy. Nakonec se z toho určitě oklepe. A v dospělosti tak bude mít alespoň krásné vzpomínky. Vždyť jaký by byl život bez snění. Občas si tu mnohdy nespravedlivou a krutou realitu musíme něčím přikrášlit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies