Vánoční trhy ve Vídni 2006

Vídeň se každý rok o Vánocích promění v centrum nákupní horečky. Tisíce světel, více než 160 pouličních stánků, luxusní obchody a romatnické kavárny, tóny valčíku a vůně svařeného vína, to je vánoční Vídeň.
Vánoční hvězda co svítí

Vánoční trhy ve Vídni a turisté

Vídeňské trhy každoročně navštíví statisíce turistů z celého světa. Z Vídně totiž dýchá vánoční atmosféra z každého rohu a nabídka zboží je opravdu široká. Rakouská metropole není daleko a dostat se do ní vás vůbec nemusí přijít draho. Na vánoční trhy lze s některou z českých cestovních kanceláří vyrazit již za cenu 490 Kč.

Christkindlmarkt - největší vánoční trh ve Vídni

Christkindlmarkt je neslavnějším a největším vánočním trhem ve Vídni. Nachází se před vídeňskou radnicí a jak už název vypovídá, vánoční Vídeň nezapomíná ani na děti. Ty se mohou vyřádit v dílnách, kde jim učitelé pomohou vyrobit dárek z papíru, vosku nebo keramické hlíny. Po Christkindlmarktu jsou nejslavnější vánoční trhy u zábavního parku v Prateru.

Vánoční trhy ve Vídni 2006 a nákup dárků

Módní butiky najdete v samém centru města – na Marianhilfer Strasse a pěších zónách Graben, Kohlmarkt a Kärtner Strasse. Obrovský výběr nabízí v obchodním středisku Haas Haus nebo v Generali Centre. Dárkové zboží mají ve Wiener Werkstätten. Proslulý je také Altmann & Kühne, kde se prodávají ručně vyráběné čokolády balené do krabic ve tvaru knih, koní nebo třeba andělů. Dámy jistě ocení trh se šperky – Heiligenkreuzehorf.

Vídeň a vídeňské kavárny

Vídeň má v sobě určitou nostalgii a v posledních letech je také městem módy, nočního života a zábavy. Večer se můžete pobavit např. exotických barech v Donau Insel. Vídeň je proslulá svými kavárnami. Jistě stojí za to navštívit noblesní kavárnu Landtman poblíž Burgheateru, kterou navštěvoval i slavný psychoanalytik Sigmund Freud. Bary a restaurace otevřené až do pozdních nočních hodin se nacházejí přímo v historickém jádru města (hlavně Bäckerstrasse a Schönlaterstrasse).

Vídeň 2006 láká nejen vánočními trhy

Vídeňská kuchyně je podobná té naší. Doporučenou vídeňskou specialitou jsou horké buchty s džemem a kaisermelange - černá káva s koňakem a vaječným žloutkem. Určitě si nezapomeňte dát ve Vídni pravou vídeňskou kávu a originální Sachrův dort, jehož recept prodejci přísně tají!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies