Vánoční trhy 2011 – tipy na výlet

Chcete-li zažít pravou vánoční atmosféru, vydejte se s rodinou na některý z vánočních trhů, které se každoročně pořádají na mnoha místech po celém světě. V dnešním článku si povíme více o tradičních vánočních trzích, které se každoročně pořádají v Praze, Vídni a Drážďanech.

Vánoční trhy ve Vídni

Vánoční trhy v Praze

Na Staroměstském a Václavském náměstí se každoročně konají vánoční trhy, které jsou díky své rozsáhlosti, pestré nabídce zboží, doprovodnému programu i délce trvání, největšími trhy v České republice. Také se řadí mezi jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v celé Evropě.

Pražské vánoční trhy se konají v termínu od 26. listopadu 2011 do 1. ledna 2012. Těšit se můžete na nezaměnitelnou atmosféru lidových Vánoc, mnoho obchůdků s tradičními i netradičními dárky a vánočními dekoracemi či ukázky lidových řemesel. Nebudou chybět ani koledy, stánky se svařeným vínem, medovinou, pečenými kaštany, vánočním skořicovým trdlovníkem a uzeninami.

Kouzlo Vánoc pražským trhům bezesporu dodá také vánoční stromeček s jesličkami na Staroměstském náměstí, na jehož slavnostní rozsvícení se každoročně přijede podívat tisíce turistů nejen ze všech koutů České republiky, ale i z jiných evropských zemí. Vánoční stromeček se letos rozzáří 26. listopadu 2011 v 17:00.

Vánoční trhy v Drážďanech

Drážďanské vánoční trhy se řadí mezi jedny z nejstarších v Evropě. Poprvé se zde konaly již v roce 1434! Největším lákadlem pro turisty je čtyřtunová tradiční vánočka, jenž putuje po celých Drážďanech a končí na vánočním trhu Striezelmarkt, pořádaném na náměstí Altmarkt v centru města. Zde se vánočka obrovským nožem rozkrájí a návštěvníci si mohou kousek koupit a ochutnat tak její tradiční lahodnou chuť. Chuťovým pohárkům můžete dopřát také drážďanského švestáčka zvaného Pflaumentoffel (postavička ze sušených švestek, která dle legend nosí štěstí), vánoční pečivo Strüzel (je podobné naší vánoční štole), kořeněné perníčky či jiné, tradiční vídeňské cukroví.

Trhy doprovází bohatý doprovodný program, kde nechybí ani ukázky lidových řemesel nebo vystoupení dětských pěveckých souborů. Po návštěvě tradičních trhů se mohou vaše kroky ubírat po historických památkách, kterých je v Drážďanech nespočet. Trhy Striezelmarkt se konají v termínu od 27. 11 do 24.12.2011.

Vánoční trhy ve Vídni

Neslavnějším a největším vánočním trhem ve Vídni je Christkindlmarkt nacházející se v parku před vídeňskou radnicí, druhým v pořadí pak vánoční trh u zábavního parku v Prateru. V předvánoční sezóně výše uvedené trhy navštěvuje statisíce turistů z celého světa. Není se ani čemu divit, vánoční atmosféra zde totiž dýchá z každého rohu.

Christkindlmarkt je ideálním místem pro rodiny s dětmi. Pro děti je zde připravena Ježíškova dílna, ve které si mohou vyzkoušet upéct vánoční pečivo, vyrobit vánoční svíčku nebo různé vánoční dekorace. Dospělí se mohou kochat krásou zasněžené Vídně, nakoupit dárky pro celou rodinu v některém z více než 140 obchůdků a nebo si dopřát tradiční vídeňský punč. Vánoční trhy se v Christkindlmarkt konají v termínu od 26.11 do 26.12.2011.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies