Vánoční soutěž s džemy Schwartau

Zapojte se do naší vánoční soutěže o džemy Schwartau. Lahodná ovocná chuť džemů Schwartau potěší úplně každého. Jeho zpracování je zcela přizpůsobeno tomu, aby zůstala zachována přirozená chuť ovoce a jeho aroma, samozřejmě bez přídavku barviv a konzervačních látek.

Koláčky plněné džemem různých příchutí

Džemy jsou k dostání v 8 lahodných variantách: jahoda, malina, lesní plody, meruňka, višeň, pomeranč, červený rybíz nebo třeba borůvka. Ochutnáte a nebudete moc přestat, jejich svěží ovocná chuť vás naprosto dostane! Pochutnejte si na Schwartau i v novém obalu. Zpestřete si cukroví touto jedinečnou ovocnou pochoutkou!

Schwartau pečení

Ovocný dort pro vánoční pohoduOvocný dort pro vánoční pohodu

Ingredience: 8 vajec, 150 g cukru moučka, 140 g polohrubé mouky, lžička jedlé sody, 1 lžíce rumu, 40 g kakaa, džem Schwartau – višeň, nakrájené ovoce dle chuti – kiwi, banán, mandarinky, višně apod.

Krém: 1 vanilkový pudink, 180 g másla, 2-3 cukru moučka, 4 dcl mléka

Postup – korpus:

1) Oddělte bílky a vyšlehejte z nich sníh. Přidejte do něj cukr a pokračujte ve šlehání.

2) Do sněhu jemně všlehejte žloutky, rum, pak mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.

3) Vyhřejte formu – cca 150 stupňů.

4) Směs nalijte do dortové formy vystlané pečícím papírem a dejte do trouby. Po čtvrt hodině zvyšte teplotu na 180 stupňů. Nechte zhruba 20-30 minut péct. Zapíchnutím špejle do středu zjistíte, zda je dort hotový.

5) Dort nechte vychladnout, poté podélně rozkrájejte na 3 díly. Spodní pomažeme krémem, poklademe část ovoce, dáme další vrstvu korpusu a zopakujeme.

6) Vrchní vrstvu potřeme višňovým džemem Schwartau a dozdobíme ovocem.

Postup – krém:

1) V hrnci připravíme pudink z mléka a vanilkového pudinku. Necháme zchladnout.

2) Máslo utřeme s cukrem a postupně do něj vetřeme vychlazený puding. Krém dáme do lednice.

Džemové koláčky – Jam TartRybízový džem

Ingredience: 250 g hladké mouky, 100 g másla, špetka soli, 2-3 lžíce studené vody, jahodový či meruňkový džem Schwartau, máslo na vymazání, formičky - košíčky

Postup:

1) Mouku, máslo a sůl nasypte do mísy.

2) Co nejrychleji zpracujte rukama v těsto (drobenku). Přidejte do ni vodu (můžete si pomoci nožem). Pokud je směs příliš suchá, přidejte lžíci vody.

3) Zabalte těsto do folie a dejte na 30 minut do lednice.

4) Na pomoučeném vále rozválejte těsto na cca 0,5 cm tloušťky. Vykrajujte kolečka – (sklenkou, tvořítkem) tak, aby byla o trochu větší než průměr košíčku.

5) Kolečka z těsta pak vtiskněte do košíčků, které jste vymazali trochou másla. Do nich pak dejte lžičku džemu, ale pozor, abyste ho tam nedali moc (džem by vytekl během pečení).

6) Pečte v předehřáté formě (180 stupňů) cca 15 minut, aby byly košíčky dozlatova. Pak je nechte vychladnout a vyndejte z formiček.

Extra malinový džemDžemy pro výherce

Na tři výherce u nás čekají balíčky plné džemů Schwartau. Můžeme jej poslat právě vám pokud správně odpovíte na dvě soutěžní otázky a email se správnou odpovědí zašlete do 20. 12. 2011 na soutěžní email: soutez@emagaziny.cz

Soutěžní otázky

1. Které recepty z hrušek doporučuje článek Hrušky v kuchyni Nápovědu najdete zde.

2. V jakých chuťových variantách můžete džemy Schwartau zakoupit

Ceny vyhrává každý 101. email. Hodně štěstí!!!!

Všeobecné podmínky soutěže

1) Veškeré soutěže probíhající na internetových portálech mineralfit.cz, chovatelka.cz a samuraj.cz jsou vyhodnocovány odbornou porotou redakčního týmu, vyhodnocování neprobíhá formou loterie.

2) Příspěvky do soutěží, soutěžní odpovědi a fotografie posílejte na soutěžní e-mail soutez@emagaziny.cz (do předmětu e-mailu vždy uvádějte název příslušné soutěže). Fotografie nesmí přesáhnout velikost 0 ,5 MB a budou posílány ve formátu JPG. Soutěžní příspěvky se nevracejí.

3) V případě soutěží, u kterých soutěžící posílají fotografie, náměty, vtipy a jiné práce tvůrčího charakteru, bude vždy 10 nejlepších prací s udáním autora zveřejněno na internetových stránkách.

4) Soutěžícím se rozumí fyzická osoba která se může jedné soutěže zúčastnit pouze jednou. V jiném případě si zřizovatel soutěže vyhrazuje právo soutěžícího z dané soutěže vyloučit.

5) Veškeré soutěžní odpovědi, fotografie a jiné práce, které podléhají vyhodnocení, nesmí být v rozporu s platným zákonem o autorských právech. Poruší-li soutěžící tento zákon, bude za případné důsledky odpovědný.

6) Soutěžící nebo jeho zákonný zástupce má povinnost uvést své jméno a příjmení, rok narození, platnou e-mailovou adresu (pokud nějakou vlastní), telefonní kontakt a poštovní adresu.

7) Výhry ze soutěží budou odeslány na poštovní adresu do 14 dnů od skončení soutěže. V případě, že soutěžící výhru z jakéhokoliv důvodu odmítne, bude výhra automaticky přesunuta na dalšího výherce v pořadí. Výsledky dané soutěže se účastníci soutěží dozví do tří dnů od ukončení soutěže, a to na internetových stránkách daného magazínu, na kterém soutěž probíhala.

8) Zřizovatel soutěže si vyhrazuje právo zachovávat kontaktní informace o soutěžících.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies