Vánoce jinak

Připadá Vám, že Vaše Vánoce ztrácejí kouzlo? Máte chuť udělat něco jinak! Tak to udělejte! Užívejte si letos Vánoce na horách, na chatě nebo třeba u moře! Poradíme Vám, jak si zařídit nevšední Vánoce snů!

Dva Santa Clausové vycházející z vody

Prolomte (vánoční) zvyky!

Vánoce jsou svátky natolik tradiční, že ačkoliv už třeba dlouho cítíte potřebu změny, představa trávit vánoční svátky jinde než doma a jinak než je zvyklé, je pro Vás skoro děsivá. Právě strach prolomit zažité zvyky Vás ale ochuzuje o nevšední zážitky a dobrodružství! Pokud se bojíte, co tomu řeknou ostatní nebo máte strach ze změn, klidně zůstaňte doma. Také pakliže jsou ostatní členové rodiny proti, je dobré se přizpůsobit a maximálně zavést pár pozitivních změn v rámci domova. Ale jestli je ve Vás třeba i maličká touha a cítíte, že i Vaše rodina je těmto věcem otevřená, vyražte a užijte si nevšední Vánoce dle svých představ!

Vánoce u moře

Místo pod stromečkem vybalovat dárky pod palmou, na štědrovečerní večeři si pochutnávat na nějakém exotickém pokrmu a vánoční úklid nahradit válením se na pláži – to je sen, který si můžete splnit! Je ale třeba pečlivě vybrat druh zájezdu – zvolte raději osvědčenou cestovní kancelář a místo doporučené známými. Musíte také počítat s tím, že přechod z minusových teplot do „třicítek“ nemusí zvládnout váš organismus – varianta trávení vánočních svátků u moře se proto nedoporučuje seniorům a příliš malým dětem. Pokud jste ale odolní a máte rádi dobrodružství, Vánoce u moře si určitě užijete!

Tipy na Vánoce u moře
Kuriózní vánoční zvyky u nás i ve světě

Vánoce na horách

Vánoce na horách ocení zejména vášniví lyžaři – přes svátky totiž nejsou sjezdovky přeplněné, nehrozí vám kilometrová řada na lanovku ani nekonečné čekání u stánku na svařák. Horské Vánoce se Vám ale budou líbit i pokud lyžaři nejste – hory si přece můžete užít i jinak – prostřednictvím běžek, sání nebo i vlastních nohou. A kdo říká, že musíte na hory u nás? Dopřát si můžete třeba i Alpy!

Lyžování v rakouských Alpách

Vánoce na chatě

Vlastníte chatu? Není nic jednoduššího než přestěhovat vánoční dárky tam. Abyste ale na nic nezapomněli, sepište si raději seznam. Pakliže chatu nemáte, můžete si nějakou pronajmout – zde je ale třeba jednat s velkým předstihem. Rozbalování dárků u krbu bude mít jedinečné kouzlo.

I Vánoce doma mohou vypadat jinak

Ze zažitých zvyků se lehce stává stereotyp, takže po letech Vánoce skutečně jakoby ztrácely své kouzlo. Přitom stačí změnit pár maličkostí a máte se zase na co těšit! Svolejte rodinnou poradu a sepište všechno, co se Vám nelíbí plus návrhy na změnu. Ty nejlepší pak zrealizujte. Místo otrokářského pečení deseti druhů cukroví si jej letos můžete objednat v cukrářství, místo kapra (který třeba ani Vašim dětem nechutná) můžete vyzkoušet jinou rybu či položit na stůl více druhů pokrmů nebo také vyzkoušet nějakou cizokrajnou štědrovečerní večeři. Jinou atmosféru zažijete, když si domů pozvete někoho, kdo by byl jinak na Štědrý den sám – nebo nakoupíte pár drobných dárků do dětského domova či bezdomovcům.

Vánoce slavných - inspirujte se!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies