Valentýn, aneb svátek zamilovaných

Každoročně připadá na 14. únor svatý Valentýn, neboli svátek všech zamilovaných. Co myslíte, je tento svátek jen obchodním tahem a nebo má svůj historický význam? Kdo byl vlastně svatý Valentýn a co udělal tak záslužného, že jej nyní slaví zamilované páry po celém světě? Přečtěte si náš dnešní článek a dozvíte se to!

Namalované srdce se stromem

14.únor – svátek svatého Valentýna

14. únor je pro mnoho zamilovaných dnem, který přímo vyzývá k tomu, aby jej strávili tím, že se budou věnovat jeden druhému. Chutná večeře při svíčkách, romantická hudba a příjemná konverzace, pozvolné přesunutí do ložnice a projevení svých citů fyzickým způsobem… Tak to je typický scénář valentýnského dne u mnoha zamilovaných.

Svatý Valentýn je také dnem, kdy nezadaní seberou více odvahy a projeví své city ke své tajné lásce. Patříte také mezi ně, ale bojíte se případného neúspěchu? Zkuste své lásce v tento den vložit do poštovní schránky valentýnku spolu s romantickým dárkem. Budete-li mít štěstí, vaše tajná láska své city opětuje.

Kdo byl svatý Valentýn?

Svatý Valentýn byl ve starém Římě katolický kněz, který tajně oddával mladé a zamilované páry. Dle jedné z legend byl svatý Valentýn také mužem, který měl zázračné schopnosti a pomáhal lidem uzdravit se. Později však byl za své zásluhy uvržen do italského žaláře, kde zemřel mučednickou smrtí. Jeho svátek se slaví v anglosaských zemích 14. února.

Svatý Valentýn v novodobé historii

V novodobé historii se o rozšíření tohoto svátku postaral muž jménem Walter Scott, který na počátku 20. století podnikal a proto, aby se vyhnul krachu, začal prodávat zamilované dárky, přáníčka, atd. Postaral se tak o to, aby se tradice vrátila zpět mezi lidi. Díky tomu se tento svátek rozšířil za hranice Ameriky a začali jej slavit i lidé v Evropě.

Dejte svému miláčkovi dárek

K Valentýnovi neodmyslitelně patří také dávání dárků – ať už malých, například v podobě rudé růže či bonboniéry ve tvaru srdíčka a nebo dárků větších, kterými jsou například sexy soupravy spodního prádla, luxusní parfém, náhrdelník, apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies