V čem nám v létě pomůže aromaterapie?

Aromaterapie je léčebná metoda, při níž se látky do organismu dostávají prostřednictvím dýchacích orgánů, kůže a sliznic. Aromaterapie díky éterickým olejům dokáže našemu tělu pomoci. Právě v létě je nejlepší příležitost k využití aromatických olejů.

esenciální oleje

Esenciální oleje by měly být kvalitní, takže si na jejich výběru dejte záležet. Z aromatických olejů si můžete vytvořit malou letní lékárničku, protože oleje dokáží pomoct proti různým letním neduhům.

Máta peprná

Olej z máty peprné má zklidňující účinky. Máta obecně působí výborně proti zažívacím potížím. Pokud se chystáte na dovolenou a víte, že je vám nevolno z letu, můžete využít sílu oleje z máty. Olej se inhaluje buď přímo z lahvičky nebo si můžete kapku oleje přidat do vody a pomalu popíjet. Kapku oleje můžete dát i na kostku cukru. Olej má i chladící účinky a může se použít na zánětlivou pokožku. Může se využít i jako masážní olej kvůli jeho prokrvujícím účinkům. 

Levandule

Esenciální olej z levandule je známý nejen jeho krásnou vůní, ale i blahodárnými účinky. Výhodou je, že si olej můžete vyrobit sami doma. Levandulový olej vám pomůže při bolestech hlavy. Pokud vám v létě natékají nohy, nakapejte olej na vlhčený ubrousek a dejte jej do igelitového sáčku. Kdykoliv si takto můžete pomoci od nateklých nohou. Olej z levandule působí i proti úzkostem a strachu, takže pokud se např. na dovolené chystáte na plavbu lodí a nejste si jistí, že to zvládnete, sáhněte po nádherně vonícím oleji z levandule.

Meduňka

Meduňka je známá svými uklidňujícími účinky. V létě jsou teploty opravdu vysoké, a pokud kvůli nim nemůžete usnout, využijte éterický olej z meduňky. Síla meduňky vás uklidní a pomůže spánek navodit. Pár kapek oleje si nakapejte na polštář, a když chcete zesílit účinky, již ve sprše si přidejte pár kapek do sprchového gelu.

 

Pokud vás trápí některé z letních neduhů, nemusíte hned zavítat do lékárny pro léky. Využijte sílu aromatických olejů a užijte si provoněné léto!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies