USA – důležité informace o zemi

V poslední době se o USA mluví převážně v souvislosti s válečnými konflikty. My jsme se dnes od nich odprostili a přinášíme vám zajímavé informace, které se vám mohou při vycestování do této země hodit. Čtěte dále náš článek.
Vlající vlajka USA

USA - Základní údaje

Oficiální název: Spojené státy americké
Hlavní město: Washington D.C.
Další města: Chicago, Los Angeles, Dallas, New York
Rozloha: 9 629 091 km2
Počet obyvatel: 290 000 000
Měna: US dolar
Úřední jazyk: angličtina

V USA převládá náboženství

USA jsou státy s vysokou měrou počtu cizinců v zemi, což dokazuje národnostní složení: Američané 80% (z nich Afroameričaně 13%), Mexičané 4%, Židé 3%, Němci 2%, Italové. Většina lidí v USA je věřících, 60% lidí se hlásí k protestantům, katolíků je pak 20% Američanů a 3% představují židé.

Podnebí

Spojené státy patří klimaticky do 2 podnebných pásem severní polokoule. Severní a střední část má podnebí mírného pásu. Přechodnou zónou je oblast subtropického podnebí na jihu USA.

Cestování - co zařídit před cestou?

Vízum je nyzbytnou součástí k cestě do USA. Lze ho získat na velvyslanectví či konzulátu USA v cizině. Doporučuje se však toto vízum vyřídit s předstihem na velvyslanectví USA v Praze. Co k tomu potřebujete? Při podání žádosti o vízum do USA je nutná osobní návštěva velvyslanectví, poplatek za vyřízení stojí 100 USD. Připravte si také pas, přičemž doba platnosti cestovního pasu musí přesahovat povolenou dobu pobytu o 6 měsíců. Při podání žádosti o vízum musíte mimo jiné udat přesný účel pobytu v USA.

Co určitě navštívit aneb Amerika je pestrá země

Americká velkoměsta jsou nádherná, život je tu oproti západoevropským metropolím rozdílný, snad i díky zvláštní mentalitě Američanů. Projděte se bludištěm mrakodrapů v New Yorku nebo navštivte slavné Las Vegas. Zkusit prorazit můžete i v Los Angeles, americká města opravdu stojí za to...

 

USA je známé i svým přírodním bohatstvím. Vidět zde můžete známé Niagarské vodopády, Grand Canyon (který dosahuje šíře až 28 km, je 320 km dlouhý a 1,8km hluboký) nebo největší sladkovodní plochy na světě v podobě pěti velkých jezer (Hořejší, Erijské, Huronské, Michiganské a Ontario).

Dovolená v USA? Rady na co si dát pozor..

V turistických oblastech a velkých aglomeracích USA se zahraniční turisté mohou lehce stát obětmi loupežných útoků. Doporučuje se proto vyvarovat vstupu do neznámých čtvrtí, především po setmění, kdy je to velmi nebezpečné. Obecně platí, že americká města jsou postižena vyšší kriminalitou než evropské aglomerace.

Dovolená a cestování - další zajímavé články

Chorvatsko - důležité informace o zemi

Francie - důležité informace o zemi

Anglie – důležité informace o zemi

Bulharsko - důležité informace o zemi

Letní dovolená - Baleáry

Očkování před cestou do zahraničí

Tipy pro milovníky hudby, tance a dobrého jídla

Ithaka – Odysseův ostrov

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies