Úprava obočí - staňte se profíkem

V dnešní moderní době je výrazné obočí trendy. Ne všechny ženy však vědí, jak vytvořit dokonalé a přirozeně vypadající linie. Rádi vám poradíme, kterým chybám byste se měly vyhnout. S našimi triky docílíte perfektních oblouků, jenž ještě více podtrhnou vaši krásu.

Úprava obočí - staňte se profíkem

 

  • Nikdy nesmíte podcenit přípravu

 

Každá žena se někdy při líčení dopustila nějakého faux pas. Jestli jste si omylem vytrhla pár chloupků, které vám pak chybí k vytvoření dokonalé linie, musíte být trpělivá, časem vám možná dorostou. Na trhu najdete přípravky, které napomáhají růstu chloupků, ale pokud to nezabere, budete si je muset dokreslovat. Ať už zvolíte tužku, pudrové stíny nebo si je necháte dokreslit permanentně - tetováním.

 

Abyste mohli něco zdokonalovat, musíte mít nejprve vytvořený dobrý základ. Pokud chcete vytvořit správný tvar obočí, měly byste vždy nejprve pročesat chloupky směrem nahoru a ven. Pak dle potřeby pravidelně upravujte linii tím, že pinzetou odstraníte chloupky, které se nacházejí mimo vyčesaný tvar.

 

  • Přirozenosti nedosáhnete příliš tmavým odstínem

 

Možná si libujete ve výrazném až dramatickém líčení, ale nepřirozené odstíny zkrátka nevypadají dobře, minimálně co se líčení obočí týče. Začněte pomalu a zkuste nanést takový tón, který se bude nejvíce podobat vašemu přirozenému odstínu.

 

  • I tvar obočí by měl vypadat přirozeně

 

K úpravě obočí budete kromě pinzety nutně potřebovat šikmý štěteček, stíny a kartáček na obočí. Kartáčkem chloupky vyčešete do požadovaného tvaru a pomocí šikmého štětečku neboli štětce se zkoseným okrajem nanesete stíny pěkně rovnoměrně. Používejte stíny na obočí, neboť jsou matnější než ty klasické.

 

Začátek obočí by měl být širší a směrem ke konci by se měl zužovat. Také musí mít svůj nejvyšší bod, aby bylo klenuté a lichotilo tak tvaru vaší tváře. A podle čeho poznáte, kde by mělo končit? Stačí přiložit špejli či štětec k nosu. Mělo by protnout vnější koutek oka. Nadbytečný kousek obočí pak odstraňte.

 

  • Pryč s přebytečnými chloupky

 

Přebytečné chloupky můžete odstranit nejen pinzetou, ale i voskem či nití. Voskování je však nepřesné a navíc nepříjemně natahuje jemnou pokožku. A co se týče epilace pomocí nití, tak to bychom vám vůbec nedoporučovali. Niť tahá chloupky všemi směry, tudíž je spíše přetrhává a způsobuje i bolestivé zarůstání. A ještě jeden tip na závěr. Chloupky vytrhávejte jen zespoda, jinak si bude obočí tzv. “sedat dolů” a celkový výraz tváře bude působit smutně.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies