Uklízejte! Zhubnete!

Chcete zhubnout a nebaví vás chodit do posilovny nebo držet drastické diety? Uklízejte! Spálíte mnoho kalorií a nejen vy, ale i váš byt se bude doslova blýskat. Navíc uklízení stejně jako každý jiný pohyb vyplavuje endrofiny - hormony dobré nálady.

Muž vytírající podlahu

Uklízením ke zhubnutí

Uklízení je také pohyb. Zhubnout proto můžete i tím, že budete častěji luxovat, žehlit nebo prát prádlo. Určitě to sama znáte, jak se zapotíte třeba u mytí okna. A kila jdou dolů! Navíc vás domácí práce začnou bavit dříve než předtím, protože na sobě uvidíte výsledky. Péče o domácnost bude najednou dárkem, ne trestem. Pokud vám uklízení přesto moc nevoní, pusťte si rádio a klidně si mezi utíráním prachu a umýváním nádobí zatancujte.

Uklízení a jeho léčivé účinky

Pravidelným pohybem (ať už se jedná o zahradničení nebo luxování) si snižujete riziko srdečního onemocnění. Uklízením také zaženete depresi nebo špatnou náladu.

Uklízení jako posilovna

Prací v domácnosti posílíte svalové skupiny horních končetin, ramene, hrudní svalstvo, svalstvo zad, hýžďové svaly, svalstvo krajiny břišní a svaly dolních končetin. Podobné je to při práci v okolí domu (sekání, hrabání, úprava živých plotů) a při zahradničení.

Uklízení a spálené kalorie

Práce v domácnosti

30-50 kalorií za 10 minut

Práce v okolí domu

Sekání: 76 kalorií za 10 minut
Hrabání: 37 kalorií za 10 minut
Úpravy živých plotů: 52 kalorií za 10 minut

 

Zahradničení

Sázení sazenic: 48 kalorií za 10 minut
Pletí: 62 kalorií za 10 minut
Okopávání: 86 kalorií za 10 minut

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies