Tvarování postavy pomocí kalanetiky

Kalanetika je cvičení, které protahuje celé svalstvo a nezatěžuje klouby. Cílem kalanetiky není vybudování svalové hmoty, ale její uvolňování, protahování a posilování.

Žena držící zelenou karimatku

Všeobecně o kalanetice

Při cvičení kalanetiky je důležité uvolnění a následné posílení svalů. Jednotlivé cviky se skládají převážně z malých jemných pohybů a velkého počtu opakování. Při kalanetice se tedy příliš nezadýcháte ani nezpotíte. Pomocí kalanetiky skvěle zpevníte a zformujete i ty nejproblémovější partie, jako jsou stehna, zadeček, břicho a prsní svaly. Kalanetika vás naučí naslouchat svému tělu, získat k němu respekt a také lépe se pohybovat.

Pro koho je kalanetika vhodná?

Kalanetika je vhodná pro každého - muže i ženy každého věku, váhy i fyzické zdatnosti. Nezatěžuje kloubní systém a navíc pomůže těm, které trápí chronické bolesti zad. Nemusí se jí vyhýbat ani těhotné ženy, kterým může správně posílené svalstvo usnadnit porod. Ke cvičení kalanetiky nepotřebujete žádnou speciální výbavu - bohatě postačí pohodlný sportovní oděv a dostatečný přísun tekutin. Cvičí se na zemi na podložce a nebo s pomocí židle.

Cvičit můžete doma i na kurzu

Kalanetiku můžete cvičit sami doma a nebo navštěvovat kurzy, kde se cvičí ve skupinkách. Při cvičení je důležité cvičit vlastním tempem, nepoužívat žádnou sílu, nesrovnávat se s ostatními. Kalanetika se cvičí bez hudby nebo za doprovodu pomalejší melodické, nepříliš hlasité hudby.

Rady na závěr

  • každé cvičení začínejte protažením celého těla
  • cvičte vlastním tempem, nepřepínejte se
  • všechny pohyby provádějte pomalu a důkladně
  • snažte se cvičit uvolněně, ne křečovitě
  • každé cvičení ukončete závěrečnou relaxací

Hubněte tancem!

Jste závislá na cvičení?

Vyzkoušejte H.E.A.T a zhubnete

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies