Turistika – oblíbená turistická místa u nás 2.díl

A je tady druhý díl oblíbených turistických míst v České republice. Opět se vás pokusíme inspirovat a navnadit na krásná místa u nás, které určitě stojí za to si prohlédnout.
Červené auto stojící v pustině

Jeseníky – krása všude kam se podíváš

Jeseníky jsou svou rozlohou největší pohoří na Moravě. Najdete zde spoustu zajímavých míst, které stojí za to navštívit, ať už v zimních měsících , nebo i v létě.

Praděd

Z tohoto největšího vrcholu Moravy budete mít celé Jeseníky jako na dlani. Na samotný vrchol se můžete dostat buďto na kole, nebo si udělat pěknou procházku. Je zde 145 m vysoký vysílač, který slouží jako rozhledna. Za pěkného počasí můžete spatřit i Krkonoše a dokonce i Vysoké Tatry.

Hrad Sovinec

Je to největší hrad v okrese Bruntál. Leží na skalnatém výběžku v horském údolí Nízkého Jeseníku. Byl založen těsně před rokem 1333. Později se stal významnou Husitskou pevností. Dnes je oblíbenou turistickou destinací.

Radhošť

Mezi velmi oblíbené cíle turistických výletů na severní Moravě patří v letním i zimním období cesta na horu Radhošť. Tato hora je považována za nejpopulárnější v Moravskoslezských Beskydech třeba i proto, že je spojována s uctíváním pohanského boha pohostinnosti, plodnosti a úrody - Radegasta.

Kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti

Kamenná kaple v románsko-byzantském stylu byla dokončena a vysvěcena v roce 1898. V roce 1999 byla rozsáhle zrekonstruována.

Adršpašské skály – Národní přírodní rezervace

Toto skalní město je tvořeno kvádrovými pískovci a je součástí Adršpašsko-teplických skal. Projít si zdejší skalní město můžete po vyznačeném prohlídkovém okruhu buďto sami, nebo za doprovodu průvodce.

 

Vidět zde můžete známé skalní útvary jako Milenci, Starosta a Starostová, Džbán a jiné. Na dvou jezírcích je možno se projet na loďce a pokud s sebou budete mít horolezecké vybavení, některé ze skal je možno si také slézt.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Aktivní dovolená - jak na to?

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies