Triky při líčení rtů

Zdůraznit přednosti a zamaskovat nedostatky - pravidlo, které platí i při líčení rtů. Chcete své rty zdokonalit? Nepotřebujete drahé plastické operace, stačí se naučit pár triků a použít správné barvy. S nami to hravě zvládnete.

Usměvavá žena s květinami

Máte-li úzké rty

Základem je konturovací tužka. Ostře řezanou konturkou obkreslete pečlivě horní i dolní konturu z vnější strany rtu. Kontury pak pomocí štětečku pečlivě vyplňte rtěnkou ve stejné barvě. 

Trik pro malé rty

Malé rty musíte opticky rozšířit. Vyžaduje to cvik, aby se rty nerozšířily příliš. Veďte konturu do stran tak, aby rty pořád vypadaly přirozeně. Plošky rtů vyplňte rtěnkou.

Máte-li větší spodní ret

Úkolem pro vás je zvětšit horní ret. Konturu veďtě po horním okraji nebo kousek nad horním rtem. V tomto případě použijte na horní ret světlou konturu (možno i bílou), na dolní ret vybírejte tmavší odstín. Stejně postupujte u výběru rtěnek.

Trik pro úzký spodní ret

Zde platí opačné pravidlo než v předešlém případě. Pomocí světlé konturovací tužky zvětšíte obrys dolního rtu a a nanesete o odstín světlejší rtěnku. Pro větší efekt použijte na střed spodního rtu bezbarvý lesk

Rty a slunce

Pro krásu a zdraví rtů je potřeba rty před sluncem a UV zářením dostatečně chránit. Tyčinek na rty je na trhu velká spousta - ty se systémem UV filtrů s vysokým ochranným faktorem zajišťují aktivní ochranu. 

Rty a konturovací tužky

Nalíčení rtů vždy začíná u kvalitní konturovací tužky (ta musí dokonale vykreslit konturu rtů, případně skrýt nedostatky). Konturovací tužku můžete použít i na vykreslení celé plochy rtů.

Lesk na rty prozáří obličej

Čiré nebo v atraktivních odstínech? Které vám sedí více? Lesky na rty po dopadu světla na tvář vytvářejí pigment a mnohé mají i ovocné příchutě. Spousta lesků na rty obsahuje i vitamíny a chrání rty před škodlivými vlivy prostředí.
 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies