Třídění odpadu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli nemůžete žít ekologičtěji? Proměňte slova v činy a pusťte se do třídění odpadu, nakupujte ekologicky šetrné výrobky! Země si to zaslouží, přitom stačí tak málo...
Hrdlo modré plastové nádoby

Třídění odpadu


Nestane se přece žádná katastrofa, když si vedle odpadkového koše pořídíte ještě jeden na plast a na sklo. Naučte se třídit odpad alespoň na plasty, sklo, papír a nebezpečný odpad. Spousta lidí se tímto problémem vůbec nezabývá. Měli bychom si však uvědomit, že je to právě Země, která nás nosí. Chtějme tedy pro ni to nejlepší.

Nežádoucí odpad může doslova pohltit vaši domácnost. Ale „kam s ním”? Jednoduchým řešením je pořídit si drtič kuchyňského odpadu.

Ujasněme si barvy kontejnerů

  • Modrý kontejner je určen pro PAPÍR
  • Zelený pro SKLO
  • Žlutý pro PLASTY

Kde končí odpad

Přestože někteří o těchto barevných kontejnerech slyší poprvé, třídění odpadu se pomalu stává běžnou věcí. Bez třídění bychom byli odpadem zavaleni. Vzhledem ke špatnému stavu životního prostředí je na nás, abychom přispěli svým jednáním ke zlepšení. Odpad nemá skončit na zvětšujících se skládkách, ale tříděný na místech, k tomu určených, která zajistí jeho recyklaci.

Vybírejme si výrobky

Pokud máte v obchodě možnost v si vybrat mezi plastovým a papírovým sáčkem, sáhněte přece jen po papíru. Zkuste si vybírat více skleněných lahví nebo vratných plastových lahví – takové jsou nejlepší. Na některých věcech, které kupujeme v obchodě, najdete takzvané ekologické značky.

Potraviny a ekologické obaly

EKOLOGICKY ŠETRNÝ VÝROBEK

Téhle značce můžete věřit. Každou věc, na které ji najdete, si klidně kupte. Výrobky jsou šetrně zpracovány a Vám jen prospějí.

PRODUKT EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ

To je značka zdraví. Tak třeba mouka, která ji má na svém obalu je zdravější a kvalitnější, než mouka, která ji na sobě nemá.

EKO-PACK

Komplikovanější značka, která nehovoří o kvalitě potravin.

TRANS-FAIR

To je dobrá značka. Té můžete klidně věřit.

Ekologické smýšlení

není žádná věda, jde jen o zvyk a odpovědnost. Jde nám přece všem o stejnou věc. Aby byla voda, kterou pijeme čistá a voňavá, potraviny zdravé, čerstvé a nezávadné, Země krásná, čistá a plná života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies