Totální plavání – buďte jako ryba!

Totální plavání je plavání metodou úplného ponoření. Člověk plavající tímto způsobem je stále pod vodou, vynořuje se pouze na nadechnutí. Plavání není vůbec těžké a přitom neuvěřitelně rychlé!

Dítě pod vodou v bazénu

Co je to MUP neboli totální plavání

Totální plavání neboli MUP, metoda úplného ponoření, je úplně jiná než jakákoliv jiná technika plavání. Pokud již léta plavete nebo dokonce navštěvujete plavecké kurzy, a přesto se nezlepšujete nebo nemáte z plavání moc dobrý pocit, totální plavání vám umožní vše změnit. Metodou MUP budete plavat jako ryby. Doslova!

Proč je MUP lepší?

Zatímco klasické plavání kraulem nebo stylem prsa zahrnuje kopání, záběr a nekonečné opakování, MUP umožňuje pohybovat se ve vodě přirozeně a s lehkostí. Metoda MUP je totiž převratná v tom, že učí lidi plavat jako ryby. Jen chvíli pozorujte rybičky v akváriu – ladně pohybují trupem a jsou přitom schopny kdykoliv vyvinout obrovskou rychlost. Dokážete si představit, že budete plavat jako ony?

Proč se dát na totální plavání

Díky totálnímu plavání s vodou splynete. Plavání už vám nebude připadat jako náročná a namáhavá činnost, budete rychlejší a eleganci vám bude závidět leckterý plavec. Metodu MUP můžete využívat pro kondici i relaxaci, ale jedno je vždy jisté: budete mít z plavání radost. Někteří lidé dokonce uvádí, že díky totálnímu plavání se zlepšilo jejich psychické i fyzické sebeuvědomění, vzrostlo sebevědomí. Metodu MUP se mohou učit jak dospělí, tak i malé děti.

Jak vznikla MUP

MUP vyvinul muž jménem Terry Laughlin, ale tuto metodu využívala i australská plavkyně Shane Gould. Díky MUP se stala v roce 1972 první, která překonala světové rekordy na všech vzdálenostech ve volném způsobu.

Kurzy totálního plavání

Kurzy plavání metodou MUP probíhají i u nás, a to v hlavním městě, v Praze. Chcete se přihlásit? Využijte příspěvku Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. ZPMV ČR přispívá na kurzy plavání v rámci balíčku pro muže, balíčku pro ženy a balíčku pro děti do 3 let.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies