Thajské království

Thajsko je zemí úsměvů, nádherných historických památek, pohádkových pláží, tisíce malých ostrůvků, výborné kuchyně, krásných hor a džunglí. Pár informací před cestou do exotického Thajska...
Loďky na moři
Pokud do země cestujete jako poznání chtivý turista, naleznete v Thajsku dokonalý ráj. Oficiální název je Thajské království (Kingdom of Thailand) a hlavní městem je Bangkok (Krung Thep - Město andělů).
Thajsko nabízí vše na co si vzpomente a nemůže vás zklamat. Thajsko je zemí exotickou, a to v plném slova smyslu. Příroda, památky, thajská kuchyně, lidé, způsob života a přemýšlení, ale také náboženství.
Thajsko se pro vás stane koktejlem exotických zážitků a i když do Thajska pocestujete po několikáté, vždy budete mít co objevovat a vždy vás něco překvapí. Téměř vše, co je zde odlišné od typicky našeho způsobu života, je spojeno s náboženstvím. V tom je totiž prazáklad thajců.

Pár informací před cestou do exotického Thajska

Před cestou do Thajska je proto dobré poučit se o zdejších zvycích, abyste, i když neúmyslně, nebyli nezdvořilí, nebo se dokonce neprovinili proti zákonu - thajské zákony jsou velmi přísné, pozor dejte hlavně na drogy, tresty jsou opravdu vysoké. Zapamatujte si především tyto tři pravidla: v Thajsku je nedotknutelný král a jeho rodina a Buddha.

Nejnavštěvovanější letoviska Thajského království

Během jedné cesty není v lidských silách projet celé Thajsko. Většina turistů na své první cestě do země navštíví Bangkok, Chiang Mai a Chiang Rai, Sukhothai, Ayutthayu, plovoucí trh Damnoen Saduak nebo oblast Zlatého trojúhelníku. A bylo by opravdu hříchem nezalenošit si pár dní na některé z krásných thajských pláží - snad nejznámější pláž Pattaya.
Ve svém živlu zde budou milovníci rušného nočního života, barů, klubů a také nákupů.
Ti, kteří si však chtějí od lidí odpočinout, by měli zvolit některý z mnoha ostrůvků. V tomto směru je na prvním místě asi ostrov Koh Samui, Phi Phi nebo Samet. Výběr je však mnohem širší.
O jedinečnosti thajské přírody vypovídá i více než 80 národních parků a rezervací.

Vliv "thajského" buddhismu na turisty

Mnoho lidí se po návštěvě Thajska rozhodlo změnit, a to radikálně - pravidla buddhismu a tím spojená změna životního stylu se u turistů objevuje čím dál častěji. Jedním z pravidel, kterému se lidé snaží naučit, je odprostit se od veškerých chtíčů. Ty způsobují bolesti a utrpení.

Kdy je nejlepší do Thajska jet?

Thajské počasí je velmi bouřlivé, s celoroční vlhkostí, s rychle stoupajícími teplotami a dešti, které se dají přirovnat k dešťům biblickým. Obecně je nejlepší doba pro návštěvu v chladnějším, suchém období, tzn. od listopadu do března. Není proto žádný div, že památky v těchto měsících praskají ve švech. Každoročně navštíví Thajsko kolem 6 milionů turistů. Horko, které zde nastává v období od března do července, může být opravdu nesnesitelné, ačkoliv období dešťů, které trvá většinou od června do října, je nejméně předvídatelné, co se týče počasí. Pokud cestujete na sever, jsou nejlepší měsíce pro návštěvu od poloviny listopadu do prosince, a pokud se chystáte na jih, je nejlépe jet od března do května. Co se týče kulturních akcí, které jsou většinou spjaty s budhistickými a brahmanskými rituály, těch se v Thajsku pořádá nespočet každý měsíc.

Ideální doba na cestování do Thajska podle regionů

  • Bangkok a okolí: listopad – březen: příjemné teploty okolo 25 stupňů Celsia
  • Siamský záliv (Pattaya, ostrov Chang, Jomtien): listopad až březen jsou zde teploty odpovídající létu ve Středozemním moři
  • Jihovýchod: od října do dubna jsou ideální teploty, duben – květen je obdobím příliš velkého horka
  • Severní Thajsko: listopad – březen ideální teploty, prosinec – leden: chladné noci
  • Jižní Thajsko a jeho východní pobřeží: po celý rok ideální podmínky, v listopadu a prosinci jsou zde častější deště
  • Jižní Thajsko a jeho západní pobřeží: prosinec – březen jsou zde teploty okolo 30 stupňů Celsia
  • Západní Thajsko: v období listopad – březen jsou v v tomto okolí teploty okolo 25 – 30 stupňů Celsia

Kam na dovolenou?

Další články:

Sahara - tajemná poušť

Pyramidy

Toskánsko a pár tipů na cesty

Brazílie a dovolená snů

Malta a par tipů na cesty

Velká čínská zeď

Turecko a typická turecká kuchyně

Jaderské moře - nejmodřejší na světě

Mrtvé moře

Kanárské ostrovy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies