Termální lázně Maďarsko - Harkány

Termální lázně Harkány jsou proslulým místem. Město má středomořské podnebí a leží na jihu Maďarska v údolí obklopeném vinicemi. Lázně Harkány jsou bezpochyby perlou mezi maďarskými lázněmi.

Žena sedící na schodech v bazénu

Termální lázně Harkány jsou velice oblíbeným a hojně vyhledávaným místem, a to nejen pro neustále teplé počasí, ale hlavně pro složení místní termální léčivé vody.

Termální voda v Harkánech

Termální vody v Harkánech dosahují teploty až 62 °C. Jejich zvláštní složkou je karbonylsulfid, který se nachází jen v karhánských vodách a nikde jinde na světě. Sulfid je v plynné formě a v systému se absorbuje až 140krát rychleji než třeba síra či sulfát.

Obsah síry v termální vodě v Harkánech je nejvyšší v celém Maďarsku. Síra má neuvěřitelně vysoké léčivé účinky, dá se používat při elektromechanické léčbě a v bahneo – fyzioterapii.

 

Účinky harkánské termální vody

Termální voda v Harkánech má díky svému vysokému obsahu sulfidů a fluoridů hned několik účinků na lidský organismus. Blahodárně působí při léčbě chronického onemocnění pohybového ústrojí, gynekologických potížích, kloubových a revmatických onemocnění, neplodnosti, zánětlivých onemocnění a lupenky.

Jako pitná kúra je harkánská termální voda účinná při léčení katarů zažívacího ústrojí, onemocnění jater a žlučníku.

Lázeňský areál v Harkánech

Lázeňský areál v Harkánech je vybudován velmi moderně. Působí pohodou, klidem, dostatkem místa a velmi příjemnou atmosférou.

 

Harkánské lázně jsou rozděleny na léčebnou a rekreační část. V rekreační části jsou k dispozici, jak kryté, tak otevřené bazény s termální vodou, bazén pro plavce, malý bazén pro perličkovou koupel, sauna, odpočívárna a dokonce i plocha pro nudisty. V této části dosahuje teplota termální vody zhruba 40 °C a teplota sladké vody 26 °C.

 

 

Léčebná část návštěvníkům nabízí bazény s termální vodou, která má velice silné účinky. Doporučuje se pobývat v této vodě maximálně 25 minut a poté si odpočinout. Dále je zde možnost objednání speciálních lékařských procedur (elektroléčba, masážní koupele, masáže aj.).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies