Tel Aviv – noční klenot Izraele

Když se řekne Izrael, většině z nás se vybaví válka a málokoho by napadlo se do této země vydat. Existují zde ale místa, kde vás čeká nejen mír, ale také ráj na zemi – například nikdy nespící Tel Aviv.

Město Tel Aviv v Izraeli

Tel Aviv – noční město

Tel Aviv je po Jeruzalémě druhým největším městem Izraele. Leží na pobřeží Středozemního moře, na ploše 51,8 km², takže na vás čekají nekonečné pláže, které jsou nejen krásné, ale kupodivu také velmi čisté. V kombinaci s moderní architekturou i starobylými orientálními stavbami je Tel Aviv koktejlem všech možných chutí. Turisté lze přijíždějí nejen za rušným nočním životem, ale také za obrovskými obchodními centry a pozoruhodnými památkami. Do Tel Avivu se dostanete přímým letem z Prahy. Za tři a půl hodiny jste na místě.

Co musíte vidět

Hlavními skvosty je tzv. Bílé město, kde se nachází největší soubor modernistických budov na světě a které patří mezi památky Světového dědictví UNESCO - a starobylá část, tzv. Jeffa. Pokud byste se chtěli podívat do starobylé části, doporučujeme procházet se pouze po hlavní trase a příliš nebrouzdat po postranních uličkách, kde žije ne zrovna přívětivá arabská menšina. Doporučujeme také vyrazit na nákupy do místních tržnic, projít se po Rothschildově bulváru, kolem budovy opery a večer vyrazit do některého z místních nočních klubů.

Ochutnejte izraelskou kuchyni

V izraelských restauracích se konzumují pouze košer pokrmy. Znamená to, že pokrm splňuje podmínky pro konzumaci. Mezi ně patří například zákaz požívání krve (maso musí být po porážce krve úplně zbaveno), zákaz pojídání některých druhů masa (vepřové, krabi, humři), zákaz slučování mléka a masa. Obědy v Izraeli nejsou hlavním jídlem, tím jsou zde večeře. V některých restauracích dokonce ani odpoledne nevaří. Hladovět do večera ale nemusíte, pochutnat si můžete i díky místním stánkům – největší koncentrace jich je na ulici Alleny nebo na Ben Yehuda v centru města. Z izraelských jídel doporučujeme ochutnat místní kebab, falafel, humus nebo šašliky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies