Těhulka nebo baculka?

V těhotenství se kulatí nejen naše bříško, ale i ostatní partie a po porodu si pak zbožně přejeme vrátit se ke své původní postavě. Lepší než shazovat nabraná kila je však dodržovat takovou životosprávu, abychom k tomuto stadiu vůbec nemuseli dojít.

Žena držící si těhotenské bříško

Je přirozené, že s těhotenstvím se mění i chutě ženy. Nestresujte se tím, že přibýváte kilo za kilem a nesnažte se držet dietu. Ta je nebezpečná jak pro vás, tak pro vaše miminko. Stejně tak ale není dobré jíst celý den jedno jídlo za druhým. Nechcete být přece po porodu nešťastná s dvaceti kilogramy navíc.

Jak se z těhulky nestát baculkou

Během těhotenství se doporučuje jíst jen o 15% více. Jezte často (klidně i 6x denně), ale v menších porcích. Jídlo by mělo být pestré a zdravé. Dorty a sladkosti nejsou užitečné vám ani vašemu dítěti. Sladkosti můžete nahradit třeba sušeným ovocem. Nedokážete-li přesto své chutě zkrotit, přihlaste se na cvičení pro těhulky (např. cvičení ve vodě nebo na míčích). Choďte co možná nejvíce na čerstvý vzduch, dbejte o svou kondici. Nebuďte zavřená doma, mějte svůj program. Z nudy totiž budete myslet na jídlo mnohem více.

 

Hubnutí po porodu

by mělo být velmi pozvolné. Váš jídelníček by měl obsahovat hodně ovoce a zeleniny, zakysaných mléčných výrobků, méně tučných sýrů a maso nejlépe drůbeží nebo libové hovězí. Výborné jsou pro vás také ryby. Vynechejte nebo alespoň omezte příjem cukru. Dodržujte pět malých porcí denně a nezapomínejte na pitný režim. Nejlepším pomocníkem je samozřejmě pohyb, třeba procházky s kočárkem nebo lehké cvičení. Nebojte se jednoduchých cviků na zpevnění pánevního dna, bříška, prsních a zádových svalů. Cvičení můžete pro jistotu zkonzultovat se svým lékařem. Neodkládejte jej na dobu neurčitou. Čím dříve, tím lépe!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies