Tanec jako životabudič

Tanec je úžasným prostředkem, jak shodit všechny problémy, zadupat je do země a roznést na kopytech. Nejde jen o zábavu. V tanci se skrývá relaxace, svádění, uvolnění i léčení. Tento přirozený pohyb nesmíte podceňovat. Nestyďte se a roztančete všechny!
Místnost plná lidí s barevným osvětlením

Tančit umí každý

Taneční zábavy, diskotéky, plesy, rodinné oslavy jsou stále v plném proudu, léto musí být roztančené! Díky sedavým zaměstnáním, počítačům, televizi a celkové lenosti máme čím dál méně pohybu v životě. Jestlipak víte, že tanec není jen zábavou, známou sexuální předehrou, sportem, ale i přirozenou léčbou? Harmonizuje naše tělo i duši, odstraňuje bloky a protahuje celé tělo.

Tanec a jeho původ

Taneční pohyby provázejí lidstvo od samého počátku. Léčebná technika tance pramení z domorodých a šamanských tanců. Strhující jednoduché rytmy bubnů, opakující se pohyby, připomínající tlukot srdce regenerují energii. Hlavně proto je tanec tak uvolňující. Bubny – beaty - bicí se nám vkrádají jako živá voda přímo do srdečního tepu.

Tanec pro radost a zdraví

Tanec překonává komunikační bariéry a uvolňuje překážky fyzického i psychického původu. Pomáhá při depresi, schizofrenii, neuróze apod. Co si budeme povídat, člověk při tanci často zapomene na všechna trápení. Je vhodný pro uvolnění nebo cvičení po úrazech. Mnohdy člověk nemůže ani chodit, ale tančit ano. Pomáhá také při chronické bolesti. Pohyb harmonizuje vaše svaly, podporuje sebevědomí a boří bariéry mezi lidmi. Tanec vám zkrátka může pomoci při různých životních situacích.

Tanec jako sexy pohyb

Odjakživa je známo, že tanec je také skvělým prostředkem pro svádění, vyjádření touhy, vzrušení. Tanec v páru je neskutečně intimním a přirozeným okamžikem, kdy se taneční partneři oddávají jen sami sobě. Nevyhnou se také přímému očnímu kontaktu, kterému se běžně spousta lidí vyhýba. Pohled z očí do očí však prozradí nejvíc.

Břišní tanec

Velkému zájmu se v dnešní době těší orientální tance. Neskutečnou výhodou je fakt, že se jim může věnovat každý. Ženy nejsou omezeny věkem, kondicí ani postavou – menší bříško je naopak výhodou, pravé břišní tanečnice nemohou být vyhublé.

Břišní tanec a jeho pozitiva

  • odblokování ztuhlé páteře
  • uvolnění kyčlí
  • napravení vadného držení těla
  • tlumí menstruační potíže a problémy s klimakteriem
Pro mnohé ženy je mnohem vhodnější než silové sporty nebo aerobic. Roztančete svůj život. Je to tak snadné.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies