Tajní zrádci diety

Mučíte se dietním režimem naprosto zbytečně, pokud nesprávně cvičíte, málo spíte nebo nevědomky pácháte některé dietní hříchy. Žádný učený ale z nebe nespadl, proto se seznamte s méně známými, ale o to zákeřnějšími dietními zrádci.

Koláč plný ovoce

Nedostatek spánku

Ze statistik vyplývá, že lidé spí čím dál tím méně. Uspěchaný životní styl a potřeba užívat si naplno každý den nedává příliš prostoru spánku. Tělo ale potřebuje načerpat sílu a zregenerovat se – jak jinak než relaxací a spánkem? Organismus je přinucen ukládat více energie z jídla, což vede k tloustnutí.

Klimatizace souvisí s dietou

Klimatizace sice vytáří v místnosti příjemnou teplotu a člověk se tak nepotí, tím ale také omezuje spalování kalorií.

Nesprávné cvičení

Cvičení urychluje spalování tuku, to ano, ale musí se provádět správně. Například úporným šlapáním na spinningu ztrácíte více cukru než tuku. Zvyšujte svou kondici postupně, ne nárazově – jinak si spíše uškodíte. Pozor dejte také na plavání – častý pobyt ve studené vodě stimuluje ukládání tuku.

Po osmnácté hodině se nejí

Tvrzení, že po osmnácté hodině by se v rámci účinnosti diety nemělo nic jíst, je jen hloupý dietní mýtus. Příjem stravy není vhodný zhruba dvě hodiny před tím, než jdete spát a poslední jídlo by mělo být lehce stravitelné. Jestliže se ale najíte v osmnáct hodin a uleháte ke spánku v jedenáct hodin večer, výsledkem bude úporný hlad na druhý den ráno a fakt, že toho nakonec spořádáte více než byste chtěli.

Nízkotučné výrobky a dieta

I když dáváte přednost nízkotučným výrobkům, neznamená to, že ve skutečnosti nekupujete kalorickou bombu. Například nízkotučné jogurty sice mají méně tuku, ale mohou obsahovat velké množství cukru. A výrobky bez cukru mohu naopak obsahovat spoustu tuku. Je proto třeba pečlivě studovat složení. Evropský parlament naštěstí schválil nová pravidla označování výrobků za dietní či nízkotučné. Takto nazývány mohou být nyní jen pevné potraviny s maximálně třemi procenty tuku, patnácti procenty u sýrů a pěti u tekutin.

Instantní jídla

Uspěchané době čelí uspěchané stravování a díky němu jdou na odbyt instatní jídla. Tyto rychlovky, které obvykle stačí zalít jen horkou vodou, ale obsahují velké množství soli a minimum bílkovin. Zasytí jen na chvíli a zvyšují chuť na další jídlo, takže si obvykle po polévce v sáčku „musíte dát ještě něco malého..”

Diety a sladké snídaně

Že jsou sladkosti nepřítelem diety číslo jedna, dávno víme. Ještě větší hřích je ale dát si sladkou snídani. Například sladké buchty zasytí jen na chvíli a zakrátko způsobí ještě větší hlad. Za celý den toho pak sníte mnohem více, než kdyby jste si dali celozrnné pečivo s jogurtem.

Související články

Zásady hubnutí
Nízkotučná svačinka
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies