Tajemství rodinného koučinku

Vázne komunikace ve vaší rodině? Nezvládáte výchovu dětí? Jste na všechny domácí práce sama? Vyzkoušejte koučink!

Lidé s dětmi na pláži

Žádná rodina není dokonalá. Každý z nás se potýká s nejrůznějšími potíži, jsme ale zvyklí si se vším poradit sami – co když už ale naše síly nestačí, co když už jste vyzkoušela všechny možnosti nápravy, ale marně? Je na čase, aby pomohl někdo vám! Povolejte kouče!

Co je to koučink?

Koučink je metoda napomáhající osobnímu rozvoji, umožňuje ale také podívat se na problémy z jiného úhlu a nabýt tak patřičného nadhledu. Prostřednictvím koučových otázek si možná uvědomíte něco nového, najdete souvislosti a příčiny. Utřidíte si myšlenky, zmírníte strach a znovu získáte motivaci.

Rodinný kouč vám může pomoci prohloubit komunikaci v rodině, pomůže při výchově dětí, rozdělení rolí v rodině, upravit zažité (a obvykle již nefungující) vzorce z předchozích generací, vyrovnat se s nevěrou ve vztahu či jiným druhem narušení důvěry mezi partnery či vámi a dětmi. Pomůže vám být tím nejlepším rodičem pro své dítě, ujasnit si kořeny vašich nesnází, určit si priority i možnosti, jak danou situaci vylepšit.

Koučink není psychoterapie

Spousta lidí si koučink plete s psychoterapií. Kouč ale neanalyzuje vaše problémy, stačí mu nastínit je a spolu s vámi pak hledá nejvhodnější řešení. Dalším cílem je pak povzbudit vás, dodat vám motivaci. Správný kouč ví, že největším odborníkem na svůj život jste vy. Snaží se odhalit vaše silné stránky a nasměrovat vás správným směrem – na ideální řešení nakonec přijdete společně nebo možná i sama a v tom je ta největší síla. Není takové umění pomoci jako spíše pomoci, abyste si dokázala pomoci sama.

Jak vybrat dobrého kouče?

O kvalitě kouče vás nejvíce přesvědčí ukázkové sezení. Vzbudí-li ve vás kouč sympatie a důvěru, je pro vás ten pravý. Nestačí, aby byl "dobrý", důležité je také sladění mezi ním a vámi. Ukázkové sezení by mělo být vždy zdarma!

Související články

Pořiďte si osobního kouče

Moderní tresty pro zlobivé děti

Jak překonat partnerskou krizi

Občanská sdružení - pomoc pro rodinu a děti

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies